Bevæpnet politi rykket fredag kveld ut etter melding om en blodig mann som kom ut av leilighet på Storhaug, ved Odontologen, i Bergen. Politiet fikk melding fra et vitne som så mannen komme ut klokken 17.41.

— Det er en kar som kom ut av en leilighet og var blodig oppe på Storhaugen. Vi er inne i leiligheten nå og sjekker, sa opersjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt like etter at alarmen gikk.

Politiet bevæpnet seg.

— Vedkommende sa han skulle hente en kniv, og derfor har vi bevæpnet oss, sa Wallestad.

Måtte rykke ut på nytt

Ifølge politiet er det snakk om fire personer i 20-årene som kom i krangel innendørs - en kvinne og tre menn. En av dem, han som var blodig, fikk en skade i hodet og ble sendt til legevakten for en sjekk.

— Da vi tok opp forklaringer var de tre andre beruset. De fikk pålegg om å roe seg ned, sier Wallestad.

Dette skjedde imidlertid ikke. Slåssingen fortsatte, og politiet måtte klokken 18.40 på nytt rykke ut etter meldinger om slåssing og leven i den samme leiligheten.

— Vi var oppe på nytt, og pågrep en person. Han ble satt i fengslig forvaring, sier Wallestad.

Det som trolig begynte som en festlig kveld, endte dermed med anmeldelse for en rekke forhold for de unge bråkmakerne.

— Det vil bli opprettet sak. I det første forholdet er det snakk om anmeldelse for legemsbeskadigelse. Andre gang er det opprettet anmeldelse for legemsfornærmelse, ordensforstyrrelse og for å ikke etterkomme pålegg, sier Wallestad.

Og legger til:

— Nå er det bare to igjen i leiligheten, og vi håper dette var siste utrykning.

PÅ PLASS: Politiet kom til stedet etter kort tid.
MARITA AAREKOL