SISTE: 20-åringen er lettere skadet. Politiet sier de leter etter en kjent gjerningsmann, men ingen er pågrepet.

Flere politipatruljer rykket ut til Domkirkegaten i Bergen sentrum ved 16.30-tiden mandag.

AKSJON: Væpnet politi gikk inn i en bygning i Domkirkegaten.
ELIAS DAHLEN

Der fant de en blødende mann. Politiet meldte først at den 20 år gamle mannen var skuddskadet, men korrigerte det raskt:— Han er sannsynligvis stukket med en skarp gjenstand, sier innsatsleder Tom Johannessen.

Mannen var bevisst da han ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus, og sykehuset melder at han kun er lettere skadet.

Politiet har snakket med den skadete, men vil ikke si hva han har sagt.

Hørte skrik

Et vitne sier til BT at hun så den unge mannen ligge på gaten før politiet kom til, med mye blod på det ene buksebeinet.

En beboer i området som ønsker å være anonym, sier hun hørte et skrik.

Politiet sperret av Domkirkegaten og en parkeringsplass i nærheten mens de bevæpnet seg. Minst ti politifolk har vært i aksjon. Kriminalteknikere med hodelykt og hvite dresser har også vært på stedet.

BLE VARSLET: Politiet gikk inn i en bygning i Domkirkegaten etter hendelsen. Utleieansvarlig Camilla Wesolowska sier at gikk et blodspor fra fjerde etasje og ut på gaten. Her er hun sammen med en av eierne av bygningen, Sigbjørn Hæve i Pallas Eiendom. Han ble oppringt av en som hørte bråk i bygget.
GERHARD FLAATEN

— Vi prøver å sjekke ut området for å få en oversikt over hva som er skjedd. Vi gjør en del undersøkelser av en leilighet hvor vi har grunn til å tro at mannen har blitt stukket, sier Johannessen.Politiet vil ikke si hvorvidt de har funnet gjenstanden mannen skal ha blitt stukket med.

Blodspor i gangen

Mange tilskuere fulgte utviklingen fra gatenivå eller fra vinduer til leiligheter i nærheten, og det var en forbipasserende som varslet politiet.

— Han sa at det var en skadet mann der som trengte ambulanse, sier innsatslederen.

Camilla Wesolowska er utleieansvarlig i bygningen der politiet aksjonerte. Hun sier det går et blodspor fra fjerde etasje og nedover. Det er fem leiligheter i hver etasje.

— Det var blodspor i gangen. Jeg fikk beskjed fra noen som jobber og bor her. Det kom bråk fra etasjen over, sier Wesolowska.

Politiet bekrefter blodsporet og at de leter etter en kjent gjerningsmann, men ingen er pågrepet ennå.

— Vi har gjort funn i en leilighet som gjør at vi tror det har skjedd noe der, men vi har ingen sikker identfikasjon av åstedet. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, sier Tom Johannessen.

Fortsatt ikke pågrepet

Klokken 20 har kriminalteknikerne avslutet på stedet.

Operasjonsleder Jarle Lentføhr bekrefter at de har en mistenkt i saken, men han er ennå ikke pågrepet.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

SPERRET AV: Domkirkegaten og en parkeringsplass i nærheten ble avstengt.
ELIAS DAHLEN