23-åringen fra Bergen skulle til å ta en bit av knekkebrødet sitt tirsdag da hun oppdaget at bille stakk ut av det. En skrekkelig opplevelse, forteller hun.

— Det var tilfeldig at jeg oppdaget det. Jeg pleier ikke åstudere knekkebrødene, men skulle bare sjekke at smøret var på rett side. Jegliker å ha det på den glatte siden. Jeg satt lenge for å finne ut om det var etinsekt, det var jo deig oppetter insektet, forteller hun.

bille-1.jpg
PRIVAT

Varslet produsenten

Hun tok bilde av insektet og varslet Wasa, som svarte kjapt, forteller hun.

— Jeg fikk svar på mindre enn en time. Jeg reagerte litt på formuleringene i brevet, det virket som et standardsvar.Så jeg sjekket litt på blogger og det er tydeligvis ikke et ukjent fenomen, sier 23-åringen.

Ifølge Barilla, som kjøpte Wasa i 1999 og er nå verdens største produsent av knekkebrød, er det mest sannsynlige at «utøyet hartilkommet hos grossist eller detaljist ved at brødet har blitt lagretfeilaktig, eller det kan ha blitt smittet av andre infiserte produkter».

- Beklager sterkt

«Enkelte utøy har evnen til å sage seg igjennomemballasjen, legge egg og forsvinne uten å etterlate seg spor på pakken,» heter det i brevet fra Barilla Norge, der de beklager sterkt«denne lite hyggelige opplevelsen med et av våreprodukter».

Karina er imidlertid ikke beroliget.

— Jeg skal aldri spise Wasa igjen, sier hun.

bille-4.jpg
PRIVAT