Eirik Tveiterås (25) fra Bergen ble meldt savnet av familien mandag.

Nå er bilen hans funnet parkert i Slettebakksveien på Landås sør for Bergen sentrum. En politipatrulje kom sent fredag over den karakteristiske Saab 1993-modellen.

— Den sto parkert, i en helt vanlig stand, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Bilen sto like ved Fridalen skole. Den er nå tauet inn og sikret, og skal undersøkes av politibetjenter ved Bergen sør politistasjon.

Bilen viktig

Både politiet og familien har tidligere uttalt at bilen er svært viktig i saken.

Tveiterås ble fanget opp av bompengestasjonen i Nattlandsveien på dagtid mandag. Etter det forsvinner alle spor og han har ikke gitt livstegn fra seg til familien eller andre.— Vi er ikke kommet videre selv om bilen er funnet. Han er fortsatt ikke kommet til rette, og etterlysningen er like gyldig, sier Lyssand.

Statusen som savnet er ikke endret etter bilfunnet.

Forsøkt skjult?

— Funnet er en god nyhet. Nå har vi noe å jobbe med. Det er tydelig at han har parkert bilen og beveget seg til andre områder, sier faren Johnny Tveiterås.

Det virket som den var forsøkt skjult. Den sto skjult bak andre biler. Johnny Tveiterås

Bilen var ifølge faren låst på vanlig måte og ryddig.

— Det virket som den var forsøkt skjult. Den sto skjult bak andre biler. Man måtte inn på plassen for å se den. Vi har kjørt i det området, men hadde ikke rukket å dobbeltsjekke, sier han.

Stille og beskjeden

Familien og venner fortsetter letingen etter 25-åringen lørdag. De har sirklet inn området mellom Storelungeren og Tveitavannet, avgrenset av Fjøsangerveien mot vest og Nattlandsveien mot øst.

Eirik Tveiterås er 185 cm høy, har kraftig kroppsbygning og snakker vestlandsdialekt. Han er mest sannsynlig iført grå/sølvmelert allværssjakke, blå dongeribukser, svart t-skjorte og svarte kraftige joggesko.

Han har ingen tilknytning til noe kriminelt miljø eller noe historikk hos politiet.

Familien beskriver en stille og beskjeden ung mann, som ikke var spesielt pratsom. Han har ett år igjen på radiograf-studiene ved Høyskolen i Oslo. Nå var han hjemme på ferie og familien frykter at han har problemer som han har holdt for seg selv.

— Det er veldig viktig å få ut av folk undersøker i nærområdet, garasjer og andre litt lure plasser, og hus og hager som står tomt, sier Johnny Tveiterås.

— Hvis han skulle lese dette, så er beskjeden at han er utrolig savnet. Vi forventer å finne ham i live, sier hun.

Tips? Ring politiet på 02800. Du kan også kontakte bt.no med SMS til 2211, eller e-post

FORTVILET: Familien leter fortvilet etter Eirik Tveiterås (25) og merker av på kartet hvor de har søkt.
ELIN ELVSÅS