En miniubåt ble i går kveld satt inn i søket etter den savnede 54-åringen som ble tatt av raset i Lånefjorden. Tidligere på dagen ble det funnet klær og gjenstander fra bilen i fjæresteinene.

— Vi holdt på å søke frem til klokken 05.30 i morges. Da var bilen lokalisert på bunnen av fjorden, men vi så ingen tegn til sjåføren, sier operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no ved 6.15-tiden.

Han la til at søket holder frem når det lysner i dag.

— Vi begynner klokken 09.00. Også i dag skal det brukes miniubåt, samt at en dykker skal i sving. Dessuten kommer vi til å gjennomføre et strandsøk.

Klær funnet i vannkanten

Tidligere i går formiddag ble det funnet klær og gjenstander fra bilen til den savnede mannen.

— Funnet ble gjort i fjæresteinene på rasstedet. Dette tyder på at bilen mest sannsynlig ble tatt av raset, sier operasjonsleder Marita Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Redningsbåten «Platou» ankom Lånefjorden i går kveld for å bistå i leteaksjonen.

Det er 40 meter dypt der raset har gått, og leteforholdene har vært svært vanskelige på grunn av mudder og dårlig sikt i under vann.

15 mann og to lavinehunder deltok også i søket i går. En lavinehund har markert for funn - men utover mot sjøen, ikke i selve raset.

Veien stengt

Veien mellom Balestrand og Høyanger er fremdeles stengt. Det er usikkert når den blir åpnet igjen. Statens vegvesen satt inn ferge mellom Hella og Noreide for å gjøre det lettere å reise mellom Fjordane og Sogn.

— Mannen som er meldt savnet skulle kjøre forbi Lånefjorden i Balestrand i Sogn søndag kveld. Han kom ikke frem til bestemmelsesstedet, opplyser operasjonsleder Wenke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Det var ved 21.15-tiden søndag kveld at et 20 meter bredt og 2-3 meter dypt jordras kom susen-de over veien i Lånefjorden mellom Høyanger og Balestrand.

Et vitne har forklart til politiet at vedkommende så billys i det raset gikk og at det ble mørkt etterpå. Dette er ifølge politiet en nokså sikker observasjon på at et kjøretøy er blitt tatt.

LETER: Redningsmannskaper søkte i raset i går kveld. Raset gikk på riksvei 55 ved Kongsnes mellom Høyanger og Balestrand i Sogn og Fjordane.
SCANPIX