I går fortalte bt.no om den lynkjappe tyven som rappet Daniel Søgnesands bil mens han stakk inn på Shellstasjonen på Øyrane Torg for å kjøpe seg kaffe. Nøklene lot han nemlig stå igjen.

— Utrolig irriterende, sa den fortvilte bileieren i går.

Etter å ha byttet huslås og sperret bankkort, som forsvant sammen med bilen, bestemte Søgnesand og samboeren seg for å kjøre rundt og lete etter den bare tre år gamle bilen i går.

— Vi kjørte rundt på alle veier og stikkveier i Arna. Etter to og en halv times kjøring fant vi bilen på en blindvei øverst i Seimsvegen, forteller Søgnesand.

- Nervøs

Oppdagelsen var en skrekkblandet fryd.

— Bilen så ikke skadet ut og vi ble selvfølgelig kjempeglade for å finne bilen igjen, men samtidig kunne jo tyvene være rett i nærheten, så jeg var nervøs før jeg fikk den derfra, sier Søgnesand.

Han ringte politiet, men de hadde ikke tid til å komme. Tyvene hadde låst bilen, mens Søgnesand hadde med seg reservenøkkel. Skiltene var tatt av, men han fant dem igjen i reservehjulskassen.

Sammen med broren sin kjørte han bilen til en garasje i nærheten. Han vil ikke kjøre den hjem før nøklene er omprogrammert, slik at tyvene ikke kan stjele den enda en gang.

Ribbet for verdisaker

Selv om bilen ser ut til å være uskadet, har tyvene rensket bilen for alt som var løst.

— Ipod, DVD-spiller til ungene, barnesete, lommebok, bankkort, dunjakke og førstehjelpsutstyr er borte, ramser Søgnesand opp.

Han vet ikke hvem som står bak tyveriet, men tror det må være noen som bor i området.

I dag er Søgnesand tilbake på jobb etter at gårsdagen gikk med til samtaler med politi, forsikringsselskap og leting etter bil. Kollegene på jobbet har hengt opp BT-artikkelen på veggen.

— Hehe, det går bra det. Jeg må vel tåle det, sier Søgnesand om den kollegiale mobbingen.