Aasebøs bil forsvant fra Møllendalsveien en gang etter klokken 20 fredag kveld. Trolig har noen tatt den midt på natten.

Tirsdag formiddag bad Øivind Aasebø (25) bt.nos lesere om hjelp til å finne bilen.

Selv har han tilbrakt helgen fremfor PC-skjermen, hvor han har fulgt med på bilens bevegelser via autopass-brikken som er montert i bilen. På nettsidene til Bro & Tunnelselskapet kan nemlig bilister følge med på hvor og når bilen deres passerer bomringen.

— Jeg har fulgt med hele tiden siden bilen min ble stjålet. Det er frustrerende å vite at bilen har vært såpass mye i bruk, sier Aasebø til bt.no.

Lette i flere timer

Senere på dagen bestemte han seg for å ta saken i egne hender.

— Etter å ha vært i kontakt med politiet, lånte jeg en bil og begynte å lete. Jeg gjennomsøkte alle bakgater i sentrum. Etter å ha lett i flere timer var jeg i ferd med å miste håpet. Men idet jeg skulle dra hjem, fikk jeg øye på bilen min inni et smug, forteller Aasebø.

Bilen stod parkert i en bakgård like ved Danmarkskroen på Danmarksplass.

Ristet av seg politiet

Aasebø meldte straks fra til politiet da han så at bilen var borte. Mandag fant politiet den på en parkeringsplass på Landås.

— De ville spane på bilen fra en sivil politibil, sier Aasebø.

Dessverre ble tyven mistenksom og klarte å riste av seg politiet.

— Jeg var veldig glad da de ringte og sa at den var funnet, og så gikk det likevel galt. Nokså irriterende, sier bileieren.

Han tror at tyven har fått kalde føtter når han har oppdaget politiet.

— Det kan virke som at tyven har satt fra seg bilen på første og beste sted, og løpt fra stedet. Bilen er like hel utvendig, men stereoanlegget og en del andre ting er stjålet, sier han.

Tredje gang

Øivind Aasebø er naturlig nok svært lettet over å ha fått bilen tilbake.

— Jeg er veldig glad for at den ikke har fått større skader. Nå håper jeg bare tyven blir tatt, sier han.

Faktisk er det tredje gang at Aasebø opplever at bilen hans blir stjålet. De to første gangene var det hans forrige bil, en Golf, som ble stjålet i Ålesund.

— Det må jo være større sjanse for å vinne i Lotto enn å bli frastjålet bilen tre ganger i Norge. Men jeg har hatt flaks oppi det hele, for jeg har fått bilen tilbake hver gang, sier han.

Nå skal Aasebø gjøre alt for at det ikke skal skje igjen.

— Jeg skal montere både GPS-tracker og rattlås. For det er tydeligvis ikke nok med vanlig lås, sier han.

Privat
BLIR REGISTRERT: Alle som har denne Autopass-brikken i bilen, kan "overvåke" bilen på nett.
HER VAR TYVEN: To ganger har biltyven kjørt forbi denne bomstasjonen i Sandviken.