Psykologen ble arrestert på Fantoft i februar i fjor, da han brøt seg inn på hybelen til kvinnen han skal ha voldtatt. Samme dag fant politiet fem barnepornografiske filmer på hans private pc.

I tillegg beslagla politiet hasj, amfetamin, anabole steroider og en rekke narkotiske tabletter funnet på hybelen hans.

Mannen er nå tiltalt for disse forholdene, i tillegg til vold mot en polititjenestemann.

Tiltalt for politivold

Voldtekten av den 26 år gamle kvinnelige studenten skal ha funnet sted på hennes hybel i november 2004. Ifølge tiltalen dro psykologen henne inn på soverommet, og brukte fysisk makt for å tvinge henne til å gjennomføre et samleie.

De to var tidligere venner. Men da forholdet skar seg høsten 2004 nektet han å la kvinnen være i fred. Han skal ha ringt henne utallige ganger nattetid, sendt tekstmeldinger og oppsøkt henne på gaten.

Sommeren 2005 ba kvinnen en bekjent i politiet om beskyttelse. Hun var svært redd etter å ha fått trusler over telefon. Psykologen forsøkte å bryte seg inn på hybelen hennes mens politibetjenten var til stede, og ble pågrepet.

Hemmelig adresse

Psykologen ble ilagt besøksforbud etter pågripelsen. Kvinnen flyttet til en hemmelig adresse og byttet telefonnummer.

– Hun har vært mye redd siden dette skjedde. I en periode gikk hun ikke ut uten pepperspray. Denne saken har ført til en innskrenkning av livet hennes, sier 26-åringens bistandsadvokat, Aage Mjeldheim.

Psykologen ble tvangsinnlagt på et psykiatrisk sykehus like etter arrestasjonen. Han har lagt ned praksisen i Bergen, og har flyttet fra byen.

– Han erklærer seg ikke skyldig. Jeg gir ingen opplysninger for øvrig, sier psykologens forsvarer, Tor Erling Staff.

Ingenting tyder på at psykologen behandler pasienter i dag.

Helsetilsynet i Hordaland vurderer om straffesaken skal få konsekvenser for mannens autorisasjon som psykolog.