Da polititjenestemenn tok seg inn i en leilighet i Fana i 17.00-tiden i går kveld, ble de sjokkert over å finne en syv måneder gammel baby.

– Slik tjenestemennene på stedet beskriver det, var det et hjem som bar preg av bruk av rusmidler, sier jourhavende jurist Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt.

Babyen ble umiddelbart tatt hånd om av barnevernet. Moren, som er 16 år gammel, måtte avgi blodprøve på grunn av mistanke om narkotikabruk.

– Når moren er så ung, og bor på et slikt sted sammen med faren til barnet –som er en kjent narkoman – er jeg overrasket over at barnevernet ikke har lykkes i å fange dette opp. Barn skal ikke vokse opp under slike forhold, sier Christoffersen.

Faren til babyen (19) er flere ganger domfelt for brudd på narkotikalovgivningen.

I tillegg til det unge foreldreparet var det to andre personer i leiligheten: En 24 år gammel mann som nå er siktet for å besittelse av om lag 20 gram hasj, og en jente (17) som har innrømmet bruk av narkotika.

– Vi har hatt to tragiske saker med rusmisbrukende foreldre i kveld, sier Christoffersen.

I 17.30-tiden ble nemlig en 34 år gammel kvinne pågrepet i Bergen sentrum. Kvinnen, som er siktet for salg og oppbevaring av narkotika, har omsorgen for to barn på 7 og 14 år.

– Vi har sendt melding til barnevernet, sier Christoffersen.