Den utrolige historien stammer fra Tsjekkia, nærmere bestemt byen Lidova.

Den 11 år gamle gutten var ute og lekte i gaten da han ble angrepet av naboens hund. Hunden bet gutten i ansiktet og klarte å bite av og svelge nesten hele nesen til gutten, skriver Daily Telegraph, som siterer nyhetsbyrået AFP.

Den stygt skamferte gutten ble fraktet til sykehuset i byen. Der ga legene straks ordre om å avlive hunden og åpne den døde hundens mage.

– Vi mente det var verdt å ta en titt i hundens mage, for det var en liten sjanse for at hunden hadde svelgt nesen uten å tygge. Det var fantastisk da vi oppdaget den nesten like hel, sier Jírí Veselý, sjefskirurg ved St. Annas sykehus.

Nesen ankom sykehuset etter å ha ligget to timer i hundens mage. Nesen ble desinfisert og sydd på igjen ansiktet til gutten.

— Å sy på en nese er ikke spesielt vanskelig kirurgi. Men vi har ikke funnet noe tilfelle i den medisinske litteraturen der nesen har vært i magen på en hund, sier Veselý.

Operasjonen varte i 11 timer, og ble svært vellykket. Gutten både lukter og puster som normalt, og har ikke fått alvorlige infeksjoner. AFP har publisert et bilde av gutten, der et arr langs neseroten er det eneste synlige tegn på det vonde møtet med nabohunden.