Områdene rundt Vestlandshallen, U. Pihls skole og Midtbygda barnehage er ifølge politiet blitt et yndet sted for Åsane-ungdom å debutere med hasj.

Åsane Tidenes rundtur i områdene bekrefter dette. I løpet av en halv time tirsdag ettermiddag fant avisen 55 hjemmelagde hasjpiper i buskene og langs fortauskanter. Særlig ille var det bak klubbhuset til Åsane Fotball, hvor 15 flasker med hull og sølvpapir kom til syne.

Barnehage vurderer vakter

I tillegg fant også ÅTs journalister to sprøytespisser da de saumfarte områdene midt i hjertet av Åsane.

— Vi finner dessverre stadig hasjpiper og sprøyter, hovedsakelig utenfor området vårt. Vi er også plaget med hærverk på bygg og lekeapparater, sier styrer Liv Engebretsen til Åsane Tidende.

Hun forteller at også andre barnehager er plaget med disse problemene. Nå vurderer barnehagen å kontakte Securitas, for å få dem til å patruljere området.

Rekrutteringsområde

Politiet i Åsane er rystet over omfanget av hasjmisbruket i Åsane.

— 55 hasjpiper er skremmende mye, sier overbetjent Bjørn Eide. Ifølge ham har politiet hatt området under oppsikt i en måned. Så langt uten resultater.

— Vi tror det er barn og unge ned i 14-15-årsalderen som debuterer med hasj. Dette er blitt et rekrutteringsområde. Det må vi gjøre noe med, sier Eide.