23-åringen ble i Bergen tingrett dømt til to år og to måneder i fengsel for å ha oppbevart narkotika. Retten skriver at det naturlige, hvis en så bort fra tilståelsen, ville være å dømme mannen til mellom tre og tre og et halvt år i fengsel.

Les også: Narkotatt snakket på seg 40 kilo hasj

23-åringens egen forklaring var bakgrunnen for at Riksadvokaten tok ut tiltalte mot ham og en 22 år gammel mann for å ha oppbevart til sammen 70 kilo hasj, et kilo amfetamin og 23 gram heroin.

— Kjente ikke til boden

Mannen som bor i Bergen Vest, forklarte nemlig at han kun oppbevarte narkotika for en kamerat. Han fikk lite vinning ut av det selv, og var ikke særlig begeistret for oppdraget.

Han sa at han ikke kjente til de 29 kiloene som ble funnet i en bod, men innrømmet at han hadde oppbevart rundt 40 kilo hasj.

— Boden står åpen 24 timer i døgnet, hvem som helst kan ha lagt det der. Jeg er der nesten aldri, sa 23-åringen i retten.

23-åringen dro en 22 år gammel tidligere ustraffet mann inn i saken, og retten la stor vekt på 23-åringens forklaring. 22-åringens DNA ble også funnet på begge håndtakene på bagen med 29 kilo hasj. Hans samboer forklarte også at hun hadde sett hasj i bager i parets leilighet.

Tjente minst 400.000

Retten mener 22-åringen har vært sentral i narkotikaomsetning og at han har hatt minst 400.000 kroner i brutto vinning ved hasjsalg.

I tillegg ble 22-åringen dømt for gjentatt mishandling mot sin samboer. Ved en anledning slo han sin samboer mens kvinnens barn var til stede, så hun mistet bevisstheten.

For narkotikaforbrytelsene og mishandlingen dømte Bergen tingrett 22-åringen til seks år og to måneders fengsel. Retten inndro også 400.000 kroner.

NN