Mannen var tiltalt for å ha solgt narkotika for til sammen 309.200 kroner. Han ble frifunnet for salg, men ble dømt for heleri av narkopenger.

19. juni 2012 ble han pågrepet ved en garasje han disponerte med en kamerat i Fyllingsdalen. Politiet fant 15.900 kroner på ham, i tillegg til 18 gram amfetamin. Han hadde også med seg en koffert og en PC-sekk som inneholdt lynlåsposer og noe marihuana og hasj. Posene brukes ofte i forbindelse med narkotikasalg.

Flere tusen på badet

Da politiet ransaket garasjen, fant de et tre-skrin som inneholdt to pakker med 50,6 gram amfetamin og flere pakker som inneholdt penger, henholdsvis 30.000 kroner og 56.500 kroner. I garasjen fant de også og to pakker som hver inneholdt 100.000 kroner. Hjemme hos mannen fant de 6800 kroner gjemt på badet.

Mannen ble pågrepet av politiet og senere tiltalt. I retten forklarte han at pengene var gravd ned i Kanadaskogen før han tok dem til garasjen.

Han sa videre at pengene som ble funnet hjemme hos ham, og de han hadde på seg, var sparepenger. Dette ble han ikke trodd på.

— Det er sjelden vi beslaglegger så store beløp, sier politiadvokat Marita Dolores Leiva Mellingen.

- 2-3 kg amfetamin

Mannen nektet for å ha solgt narkotika. Han forklarte at han oppbevarte pengene i garasjen for en venn som led av spillegalskap. Heller ikke dette ble han trodd på. Bergen tingrett mener alle pengene stammer fra narkotikasalg, men fant det ikke bevist at det var 40-åringen som hadde stått for salget. Han ble dømt for heleri, samt oppbevaring av stoff.

Ifølge dommen mener retten at pengene stammer fra salg av mellom 2 og 3 kilo amfetamin. Mannen dømmes til fengsel i 2 år, 8 måneder av dem gjøres betinget. Han er tidligere dømt ni ganger.