— Jeg kan bekrefte at det er gjort et beslag. Våpnene er sendt til Kripos for nærmere undersøkelser. Ettersom saken fortsatt er under etterforskning, ønsker jeg ikke å gi ytterligere kommentarer, sier politiadvokat Einar Råen til Bergens Tidende.

Razzia på utesteder

I begynnelsen av juni mottok politiet tips om at en av dørvaktene ved nattklubben Metro var i besittelse av våpen.

Dørvakten er en sentral person i byens største vaktselskap, Bergen Vaktvesen AS.

Våpentipset førte til en storstilt razzia. Mens dørvakten satt i fengslig forvaring gjennomsøkte politiet den 12. juni garderobene ved en rekke utesteder som benytter seg av Bergen Vaktvesens tjenester.

På listen sto blant annet Metro, Soho, Rick's, Scotsman og Portofino.

Politiet fant ingenting av interesse ved noen av utestedene. Hjemme hos dørvakten var det imidlertid full klaff.

Avsagd hagle

— Han hadde nok våpen til å starte en liten krig, sier en kilde.

I dørvaktens bolig dukket det blant annet opp flere rifler, en avsagd hagle og store mengder ammunisjon. Totalt dreide det seg om over 1000 patroner.

Politiet beslagla også en slåsshanske, en røykgranat og et bærehylster for pistol.

Etter å ha gjennomsøkt dørvaktens bolig bestemte politiet seg for også å undersøke bankboksen hans. Her fant de 100.000 kroner i kontanter, og enda flere våpen, blant annet et militært håndvåpen og flere pistoler.

Etter det Bergens Tidende erfarer skal politiet totalt ha beslaglagt ni skytevåpen.

Under razziaen fant politiet ikke bare pistoler, men også mindre mengder narkotika, deriblant tabletter av typen Rohypnol. Det ble også beslaglagt anabole steroider og en boks med ubrukte sprøyter.

-Tok vare på dem for far

Dørvakten har overfor politiet erkjent at våpnene tilhørte ham, men nektet for at han hadde skaffet seg disse med tanke på å begå kriminelle handlinger.

— Jeg tok bare vare på dem for min nå avdøde far, hevdet dørvakten.

Faren hans døde for flere år siden. Dørvakten beklaget at våpnene ikke var blitt levert til politiet, og ba om at den uforbeholdne tilståelsen ble tatt hensyn til i en eventuell straffesak.

Politiet føler seg ikke sikre på dørvaktens forklaring. De forsøker nå å finne ute hvor våpnene stammer fra. En pistol er allerede sporet tilbake til et innbrudd i 1998. Da ble en forsvarsoffiser frastjålet sitt tjenestevåpen - en Glock.

Dørvakten er siktet for brudd på våpenloven. Han risikerer i ytterste konsekvens fengselsstraff om han blir funnet skyldig.

BANKBOKS I DnB: I dørvaktens bankboks fant politiet et militært håndvåpen, flere pistoler og 100.000 kroner i kontanter. Dørvakten sier han hadde bare oppbevarte sin avdøde fars våpen.