Begge to er dømt til 30 dagers betinget fengsel, og 26-åringen må også ut med en bot på 10.000 kroner for oppførselen sin. Den eneste grunnen til at de to slipper ubetinget fengsel, er at saken er blitt to og et halvt år gammel.

Bergen tingrett har funnet begge to skyldig i vold mot en politipatrulje som skulle holde de to store supportergjengene atskilt.

32-åringen, som var svært beruset, lot først som han urinerte på politihunden, før han sparket til den i baken. Politibetjenten slapp hunden etter ham, og den bet seg fast i benet til oppvigleren.

Samtidig grep den andre politimannen inn for å pågripe 32-åringen.

Det fikk begeret til å flyte over for 26-åringen. Han løp ut av menneskemengden og sparket til politibetjenten i hodet, armen og kroppen, alt mens politimannen prøvde å holde 32-åringen nede. 26-åringen avsluttet med å lange ut et spark mot politihunden, men uten å treffe.

Begge de to kom seg unna politiet på Torgallmenningen, men ble pågrepet senere på kvelden.

Tingretten har lagt avgjørende vekt på et vitneprov fra en politispaner fra Oslo politidistrikt. Han var i Bergen for å observere voldelige personer i og rundt VIF-klanen, som er navnet på Vålerengas supporterklubb. Spaneren så hele opptrinnet, og kjente dessuten godt til 32-åringen fra tidligere episoder.

I tillegg klarte en fotograf fra Bergensavisen å feste deler av episoden på film. Han ble selv angrepet under tumultene. Bildene som sto på trykk i avisen var et viktig bevis.

Det var angivelig en nazihilsen fra en Vålerenga-supporter som utløste de omfattende tumultene mellom fotballfansen. Rundt 30 politibetjenter med hunder måtte til for å roe gemyttene. Ingen kom alvorlig til skade, men hele syv av kamphanene måtte overnatte i politiarresten. Hele seks av dem var tilreisende supportere.

Kampen mellom Brann og Vålerenga gikk ellers pent og pyntelig for seg, uten flere episoder fansen imellom. Brann vant 3-1 etter scoringer av Mons Ivar Mjelde og Thorstein Helstad.