— Jeg har aldri sett noe slikt. Den største jeg har fått tidligere veide vel tre kilo. Denne veide 5,2, sier Anfinn Solheim til bt.no.

75-åringen fanget hummeren i Nautesundet i Vevlingen forrige torsdag, og var ikke i tvil om hva han skulle gjøre med krabaten. Den ble levert til utstopping.

— Han blir jo temmelig grov i kjøttet, så dette er jo ikke noe å spise. Jeg ville stoppe den ut fordi jeg aldri har sett en større hummer, sier Solheim, som planlegger å ha hummeren i stuen.

Ikke så vanlig

Det var daglig leder i Landøy preparering, Monicha Landøy, som fikk ansvaret for å stoppe ut hummeren.

— Er det vanlig å stoppe ut skalldyr?

— Nei, ikke så veldig. Men jeg har inntrykk av at flere skulle ønske de hadde visst det. Slik det er nå får vi inn circa to i året, og da er det hummere eller veldig store krabber det går i.

Utstoppingen er en hel prosess, som innebærer armering, ståltråd, koking og maling for å få hummeren til å se mest mulig livaktig ut. Og klar for peishyllen, om så skulle være.

Har du fått noe stort på kroken? Da vil vi gjerne ha bilder av det.

SVÆRING: Det er vanskelig å se på dette bildet, men denne hummeren veier 5,2 kilo og måler godt over 60 centimeter.
Monicha Værøy
KLØRNE: Kristian Værøy, sønnen til utstopper Monicha Landøy, har aldri sett en større hummer. Her holder han klørne.
Monicha Værøy