– Alt stoppet opp, og luften ble verre og verre, sier Storebø.

Han og konen storkoste seg med «Wien Johann Strauss konsertgalla» i Grieghallen i går. «...en løpeild, som smittet over på publikum .... førsteklasses orkester, førsteklasses sopransangerinne, førsteklasses dirigent», skrev begeistrede Leipziger Volkszeitung om forestillingen.

Storebø er sjeleglad for at ikke løpeilden spredde seg helt ned i garasjen, for der korket det seg fullstendig til i 21.30-tiden.

– Dette må være en brannfare av dimensjoner. Alle skulle ut samtidig, og det var bare én utkjørsel. Dermed brukte folk for lang tid på å komme seg ut, og automaten ved bommen krevde flere penger. Noen forlot bilene sine for å legge på flere mynter, sier Storebø.

– Uakseptabelt

Selv fant han frem til en liten knapp på automaten som fikk bommen til å løfte seg — etter gjentatt trykking.

– Jeg tok tiden, og det tok nøyaktig 48 minutter å komme seg ut. Jeg vil ikke anbefale noen å kjøre ned der igjen, sier han. GriegPark har bare én utkjørsel på hvert av de tre planene.

Administrerende direktør Ragnar Gullhaugen i CarPark sier ventetiden i dette tilfellet var uakseptabel lang.

– Vi vil sette oss ned i ettermiddag og se nærmere på betalingsrutinene. Vi må få en passelig fordeling mellom kortbrukere og dem som betaler kontant.

– Kan det bli aktuelt å forlenge tiden man har på seg til å kjøre ut etter å ha betalt?

– Alt dette skal vi se nærmere på. Slik det er nå er det uakseptabelt både for kundene og oss, sier Gullhaugen.

PÅ EN SNURR: Hans Storebø hadde problemer med å komme seg ut av parkeringshuset under Grieghallen. Nå advarer han andre.
Bergens Tidende