Se for deg følgende: Du installerer deg på do, klar for hva det nå er du må. Så begynner plutselig hele toalettet å dirre. Det virker faktisk som om at hele doen er i ferd med å ta av. Og så er det nettopp det som skjer...

ans Skummel gjenklang

Høres det sprøtt ut? Vel, spør Svein Elde (53) fra Ulsteinvik. Han var på landsstevnet til Forbundet Kysten i Kalvåg i helgen, og skulle bare tre av på naturens vegne på et mobilt toalett søndag. Det ble et dobesøk av det ytterst sjeldne slaget.

— Jeg skulle bare gjøre meg sjøklar før vi skulle av gårde med seilbåten. Plutselig kjente jeg en kraftig dylt. Så begynte hele toalettet å riste. Det skaket noe voldsomt, og de grønne plastveggene ga en merkelig gjenklang, sier Elde til bt.no.

— Jeg tenkte: «Søren heller, hva er dette for noe». Så merket jeg at hele toalettet rugget, og at jeg var i bevegelse oppover. Døren var helt umulig å få opp. Til slutt tok jeg et skikkelig spenntak, og fikk presset den såpass at det kom en liten glipe jeg kunne stikke hånden ut. Etter en stund hørte jeg noen skrike. «Stans, stans. Jeg ser en hånd».

- Lo av det hele

Det ble redningen. Ute i fri og friskere luft ble Elde møtt av litt av et syn: En stor truck og dagens ivrigste dugnadsmann, truckfører Håvard Fjellsende.

— Vi skulle samle sammen alle toalettene. Jeg så ikke noe særlig til folk, så jeg tok gaffelen og løftet opp. Så kom det noen damer gående. På fleip sa jeg til dem: «Håper det ikke sitter noen på toalettet», sier Fjellsende til NRK.

Uansett - den flyvende toalettmannen fra Ulsteinvik tok det hele med anselige doser humør.

— Jeg tok ham i nevene og vi lo av det hele. Jeg var aldri redd, og det hele ble bare en morsom historie.

- Tusen takk!

Helt bekymringsløs var dog ikke luftferden.

— Jeg kom på historien om de som hadde en såpass heftig hyrdestund på et toalett at det veltet. Tanken på å velte med et utedo fylt opp gjennom en folkerik helg var ikke særlig forlokkende, sier han til bt.no.

Og presiserer at helgen var aldeles fortreffelig, det uortodokse toalettbesøket til tross.

— Vi hadde det helt topp. Tusen takk til dem som arrangerte denne folkefesten.