Vannet fosset ned fra himmelen i fjellet ved Ål i går kveld. Grunnen under Bergensbanen forsvant i vannmassene.

Hytteveien er helt borte

På hytten på Sangefjell er Sonja Cassidy fra Hordvik i Åsane.

— Vi er fanget i fjellet. Veien til hytten er helt borte mange steder. Bilen står fanget mellom to utraste områder av veien. Det ble ganske dramatisk da himmelen åpnet seg i går kveld, forteller Sonja Cassidy til bt.no.

Familien med to barn på 8 år og 11 år, hadde vært på Langedrag. De var på vei opp den seks kilometer lange veien til Sangefjelll, fra riksvei 7 mellom Geilo og Ål, da regnet kom rundt klokken 18.30 tirsdag kveld.

Drønnet i terrenget

— Vannet fosset ned. Vi kom over den første bekken med bilen, men så var det full stopp. Veien var som en elv, og det drønnet i terrenget. Flere steder raste fire til seks meter av veien ut. Vi måtte bare komme oss ut av bilen, forteller Sonja.

Sammen med mannen og deres to barn, måtte de gå gjennom skogen til langt opp på snaufjellet, før de klarte å krysse elven og komme seg til hytten.

— Veien på begge sider av hytten er borte. Det er vanskelig å gå nedover de to kilometerne til bilen. Men vi har mat og klarer oss, sier Sonja til bt.no.

Hentes med helikopter

Politiet har vært og sjekket hyttene i området i dag. Røde Kors skal komme oppover i ettermiddag for å sjekke om folk har behov for mat eller utstyr.

— Jeg hørte om folk med spedbarn lenger inne i Sangefjellsvegen. De skal bli hentet av helikopter, forteller åsanekvinnen.