Hønseeier Tor Hartvik Kristensen i Rosendal ante fred og ingen fare da han i 11-tiden torsdag satte seg ved kontorpulten hjemme for å få unna noe papirarbeid. Helt til han hørte konen skrike: «Det er en ørn i hønsegården!»

Kristensen tittet ut vinduet og så med enge øyne at en stor rovfugl var årsaken til den hysteriske kaklingen utenfor vinduet. I hjørnet av hønsegården stod en ung hønsehauk med beina plantet godt plantet i ryggen på en av familiens ti indiske høns.

— Da jeg skjønte hva som holdt på å skje, løp jeg rett ut i hønsegården og la på sprang etter hauken, forteller hønseeieren.

Forfjamset

Hauken hadde ennå ikke fått drept sitt bytte, og ble så forfjamset da han oppdaget Kristensen at den slapp hønen og flakset rett inn i et gjerde.

— Jeg kastet meg etter fuglen og fikk et godt tak over ryggen på den slik at den ikke kom noen vei. Hauken gjorde voldsom motstand og skrek høyt, men den kom ingen vei, sier Kristensen.

Familien dro en polvott over hodet på den sultne rovfuglen og puttet den i en pappeske med luftehull. Der fikk hauken visst tankene bort fra hønsefrikassé og roet seg betraktelig.

— Min første tanke var å kjøre til Mauranger for å slippe den fri der, men vi endte opp med å la den få fly sin vei fra hønsegården, sier Kristensen.

Alle hønsene i gården slapp utrolig nok fra haukebesøket med skrekken. Det er første gang at de ti fjærkledde har hatt uvelkomne gjester i gården sin.

— Er du redd at hauken skal komme tilbake?

— Vel, jeg tror ikke den våger seg hit igjen de nærmeste dagene i alle fall, humrer Tor Hartvik Kristensen.