Politiet har sikret seg opptak fra et overvåkingskamera i Carl Konows gate 36, der de to drapssiktede brødrene har holdt til.

Opptaket viser det politiet mener er en krangel mellom de drapssiktede brødrene og Trond Kristian Johannessen, kort tid før drapet fredag ettermiddag.

Kameraet er i første etasje i oppgangen i blokken, og dekker blant annet postkassene og inngangsdøren.

Sjekker flere kamera

Politiet ønsker ikke å kommentere overvåkingsbildene de sitter på.

— Dette er detaljer vi verken kan bekrefte eller avkrefte, sier etterforskningsleder Rigmor Isehaug.

Bildene kan bli svært viktige i den videre etterforskningen. Og nå undersøker etterforskerne om det også er andre overvåkingskameraer i området som har fanget opp brødrene eller Johannessen drapsdagen.

Brødrene nekter å ha noe med drapet å gjøre.

— Det som vel er riktig å si, er at de nekter å ha hatt noen befaring med dette i det hele tatt, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Legger taktikk for avhør

De to brødrene satt natt til i går i avhør hos politiet. Her fikk de gitt frie forklaringer om sine bevegelser de siste dagene.

I går brukte politiet tiden til å forberede taktikken for hvordan de vil gå frem under nye avhør i dag.

Etterforskerne har nå samlet alt de vet om brødrenes bevegelser, ut fra blant annet elektroniske spor som basestasjon-informasjon fra mobiltelefonene deres.

— Vi må sjekke referansepunkter, og danne oss et detaljert bilde av bevegelsene deres det siste døgnet før drapet, sier politioverbetjent Bent Raknes.

Etter at brødrene ble fanget opp av overvåkingskameraet i Carl Konows gate fredag, dro brødrene med Bergensbanen mot Oslo.

Etter å ha vært på Geilo i helgen (se egen sak), tok de søndag turen tilbake vestover.

Tatt hos mor

Mandag kveld ble de pågrepet hjemme hos moren, i en omegnskommune til Bergen.

  • Pågripelsen var helt uten dramatikk, sier Rigmor Isehaug, etterforskningsleder på saken.

Brødrene fikk i går oppnevnt hver sin forsvarer.

-Min klient erkjenner ikke noe straffskyld og sier at han ikke har kjennskap til det som har skjedd Trond Kristian Johannessen, sier Einar Råen, som forsvarer den eldste broren.

Steinar Yndestad forsvarer lillebroren, men hadde i går kveld ennå ikke fått snakket med ham.

— Svært voldelige i fylla

BT var i går i kontakt med flere personer som kjenner de to drapssiktede brødrene.

  • Det er flere episoder der de har vært veldig voldelige, til og med mot nære venner, sier en som tidligere hadde mye å gjøre med den eldste av brødrene.

For noen uker siden skal en venn av brødreparet ha blitt invitert på nachspiel i leiligheten de har i Carl Konows gate.

  • Han fortalte at han bare måtte flykte i panikk fordi de truet med å drepe ham, sier en bekjent.

Det er spesielt når brødrene ruser seg de blir voldelige. Det viser også dommene deres.

I mars i fjor ble de dømt for å ha truet med å drepe en taxisjåfør på vei fra Flesland.

Den eldste broren er blant annet dømt for å ha knivstukket lillebroren i leggen, slik at han måtte sy flere sting. I retten forklarte storebroren at han bare skulle pirke litt i broren, for å få liv i ham.

Brukte kniv på fest

I 2008 brukte storebroren også kniv mot en 21-åring i Carl Konows gate. 35-åringen ville da på en fest i en leilighet der han ikke var velkommen.

Festkrangelen endte med at 35-åringen trakk frem en brødkniv med et 20 centimeter langt blad, og skar 21-åringen i fingertuppen.

I etterkant forklarte 35-åringen at han var for full til å huske at han hadde gjort dette. Høsten 2008 gikk han også løs på en person utenfor Deli De Luca i Torggaten og truet med å kjøre en kniv gjennom halsen hans.