Mens en blid Kurt Oddekalv uttrykte glede over at bruktmarkedet til Norges Miljøvernforbund igjen er kommet under tak, tre år etter krigen med kommunen om Sandviksboder 15-17.

Deretter markerte en fanfare at det var sluttet offisiell fred mellom Bergen kommune og Norges Miljøvernforbund, etter at forbundet i 1998 ble kastet ut av sitt bruktmarked i Sandviken, til fordel for Kystkultursenteret.

I går gjenoppsto bruktbutikken i et nyoppusset Monclair-hus under Puddefjordbroen. Huset skal disponeres av Miljøvernforbundet så lenge de driver butikk der.

Over 700 kvadratmeter tilbys gjenbruk av det meste, fra byggevarer som dører og vinduer til møbler, leker, bøker, Donald, sko, sportsutstyr og klær.

– Vi har fått det veldig fint, og her har vært folk hele tiden siden åpningen, forteller daglig leder Karin Eliassen, som spanderte både boller og brus på de første kundene i går.

– Det er behov for forretninger som dette. Ikke alle har så flust med penger at de kan kjøpe nytt. Dessuten kommer her mange samlere, forteller Karin Eliassen.

Miljømarkedet har åpningstider fra klokken 10 ukens seks første dager – helt til klokken 19 på torsdager og til klokken 14 på lørdager.

Gratulerer med dagen, Kurt!