Karl Inge Nygård i Skyss tar sjansen på å love at det skal bli minimalt med ventetid mellom buss og bane på Nesttun.

– I rutetabellen legger vi opp til at bussen skal være på Nesttun

5 minutter før Bybanen i rushtiden. Ellers vil bussene være der 3 minutter før bybaneavgang. Da vil Bybanen stå på perrongen slik at passasjerene kan gå rett om bord, forklarer Nygård.

Samme rutefrekvens skal gjelde for dem som reiser motsatt vei.

Får svar i dag Det er allerede avgjort at selskapet Fjord1 Partner skal drive og kjøre Bybanen i syv år fra sommeren 2010.

Fredag får vi vite hvilket selskap som får kjøre bussene i Ytrebygda, Fana og Os. De tre som kniver med Tide om kontrakten er Fjord1 Partner, Nettbuss, og Norgesbuss.

Uansett hvem som får tilslaget på bussrutene i Bergen sør og Os, vil hovedoppgaven for Fana-rutene bli å forsyne Bybanen med passasjerer og kjøre hjem igjen de som kommer med Bybanen til Nesttun.

Fra neste sommer vil det bare være én eneste bussrute igjen fra Fana som kjører helt til sentrum. Det er rute 60E. Den går fra Fanahammeren via Lagunen, Hop og Fjøsanger til Bergen.

Som før i Os og Ytrebygda – Men bussene fra Os kjører helt til Bystasjonen. De har stopp på Nesttun, men kjører videre mot byen, sier Nygård.

De som tar buss fra utkantene av Os kommune må også stige om. I Tøsdalsskiftet samler bybussen opp passasjerer fra alle utkantbussene. Fra Ytrebygda blir det heller ingen endringer i dagens hovedmønster.

Men ikke alle synes bussendringene som følge av Bybanen er av det gode.

– Jeg er veldig spent på hvordan dette vil fungere, sier bystyrerepresentant for Frp, Janne Halvorsen.

Som Øvsttun-beboer er hun midt i målgruppen for Bybanen. Hun er fortsatt kritisk til hele prosjektet, og håper å slippe å bruke banen når hun skal på jobb på Haukeland.

– Bybanen går ikke engang innom Haukeland. Om ikke det blir buss, så blir det nok sykkel eller bil til jobb for meg, sier Frp-politikeren.

Hva synes du om å måtte skifte over til Bybanen på Nesttun? Si din mening her:

<a href="http://images.bt.no/btno/multimedia/archive/00568/full_bybanen_jpg_568333a.jpg" target="_blank">Klikk her for å se rutekartet i fullt format</a>.<br/>Illustrasjon: Bybanen<br/>Grafikk: Bente Ljones, Heidi Grotle