Onsdag kveld sist uke kom mannen inn på legevakten i Bergen og sa han var blitt stukket med kniv. Han ble sendt til Haukeland med kuttskader i brystet. 25-åringen slapp fra det med lettere skader, men politiet ser likevel på saken som et drapsforsøk.

Omtrent samtidig med at 25-åringen oppsøkte legevakten, hadde et vitne på gamle Nygårdsbro sett en mann vifte med noe som «minnet om et stikkvåpen».

Politiet så de to sakene i mulig sammenheng og fikk raskt kontroll på mannen som vitnet hadde sett. Han ble imidlertid sjekket ut av saken samme kveld.

Resultatløst avhør

Etter det sto politiet igjen med en stor utfordring: De hadde ingen kniv, ingen mulig gjerningsmann og intet konkret åsted. Blant annet ble et område rundt Sats i Lars Hilles gate sperret av, men senere gikk politiet bort fra dette som et sannsynlig åsted.

Mandag var den knivstukne mannen, som nå er utskrevet fra sykehus, i avhør hos politiet.

Men heller ikke i det formelle avhøret kunne han bidra med opplysninger som gir særlig håp om at saken skal bli oppklart.— Han kunne ikke si nærmere hvor han ble knivstukket, heller ikke gi noen detaljert beskrivelse av gjerningsmannen, sier Rigmor Isehaug i bergenspolitiet.

Hun er leder for volds- og sedelilghetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

— Vi har ikke nok til å kunne gå ut med noe signalement. Og vi har ikke noe eksakt åsted.

Venter på svar

- Er det noe håp om å løse saken?

— Vi har gjort noen beslag og gjennomført tekniske undersøkelser. Men hvis ikke det gir oss noe, er det ikke så mye mer vi kan gjøre, sier Isehaug.

Ansvarlig jurist for knivstikkingssaken, politiadvokat Eli Valheim, sier hun ikke har vært så mye involvert i saken til nå.

— Saken er fortsatt hos etterforsker, det er ikke noe nytt, sier Valheim.