Leiligheten er så nedsotet innvendig at det knapt går an å se noe som helst gjennom vinduene.

Da brannvesenet kom, var ytterdøren lukket men ulåst. Inne var det tett med røyk i alle rom. Men ingen mennesker, ifølge Brannvesenet.

— Er alltid bekymret

Det var naboene som varslet politi og brannvesen.

— Vi er alltid bekymret for at det skal skje noe i den leiligheten, sier en nabo, en kvinne med barn.

I fire av de seks kommunalt eide leilighetene i huset bor det familier med barn, forteller kvinnen.

— Vi har ringt til politiet mange ganger når det har vært bråk. Vi har også snakket med kommunen, men de vil ikke gjøre noe. Men nå er det nok. Vi kan ikke bare vente på at det skal skje noe med barna våre, sier hun.

Alle naboene BT snakker med forteller samme historie: Etter at moren flyttet, har en gutt i slutten av tenårene bodd alene i leiligheten som brente. Tidvis har leiligheten vært et møtested for unge mennesker. Rett som det er har naboene tilkalt politiet på grunn av bråk og rusmisbruk der.

— Nå skal vi gå sammen og sende en felles klage til Bergen kommune. Det eneste positive med dette, er at leiligheten nå er ubeboelig, sier en annen i nabolaget.

- Barna gråt

Søndag morgen toppet det seg da det begynte å brenne i leiligheten.

— Jeg våknet av noe bråk i femtiden, men kunne ikke se hva det var gjennom vinduet. Like etter kjente jeg røyklukt, forteller kvinnen i en av leilighetene.

Flere av naboene ringte nødnummeret ca. kvart over fem. Kort tid etter kom politi og brannvesen med et stort antall kjøretøy.

— Vi sendte inn røykdykkere som fikk slukket brannen raskt. Det var ikke fare for at den skulle spre seg, for både vegger og gulv var av betong, sier brannmester Atle Jakobsen ved Sandviken brannstasjon.

Likevel var det en skremmende opplevelse for naboene.

— Barna mine gråt. Jeg måtte ta dem med meg ut. Vi fikk sitte i en politibil fordi det var så kaldt, forteller en kvinne.

Ifølge politiet ble 13 personer midlertidig evakuert fra leilighetene i dette og omliggende hus.

— Leiligheten er utbrent og ikke beboelig, sier brannmester Atle Jakobsen ved Sandviken brannstasjon.

Brannen ble meldt slukket klokken 05.35. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

KLAGE: Soten ligger tykt etter brannen i leiligheten øverst til venstre. Nabolaget er bekymret. - Nå skal vi gå sammen om å klage til kommunen, sier en kvinne som bor i området med barna sine.