— Vi ønsker ro og at politiet skal få tid til å etterforske saken. De har fortalt til oss at det er 99 prosent sikkert at det dreier seg om en ulykke, men det gjenstår en del etterforskning, sier avdødes bror, Asgeir Alvestad.

Belastende spekulering

For han og hans familie har det vært belastende de siste dagene å lese spekulasjoner i flere aviser om hva som kan ha skjedd med den 30 år gamle marineoffiseren, som jobbet om bord på KNM «Måløy»

— Det har vært skrevet at han hadde mange penger på seg, og at han kan ha ropt om hjelp i flere timer. Det er ingen beviser for noen av delene, sier broren.

Samtidig er familien redd for at saken skal bli lagt bort, og at politiet slår seg til ro med at dette var en ulykke. Til det er det altfor mange løse tråder. Lommeboken er borte. Det er et faktum. Avdøde ble også funnet uten sko.

Ubesvarte spørsmål

Familien tror heller ikke på en polititeori om at han kan ha gått til den spesielle broen for å studere konstruksjonen. Marineoffiseren var utdannet ingeniør.

— Hva skulle han se der? Det var stummende mørkt på broen. Han ble funnet nede i en sjakt. For å havne der må han ha kommet over et gjerde på en meter. For oss er det mye som ikke stemmer. Men nå ønsker vi ro, sier Asgeir Alvestad.

I dag tidlig forlot KNM «Maløy» London med kurs for Haakonsvern i Bergen. Skipet ankommer marinebasen tirsdag formiddag. Her vil hele mannskapet være med å vise Alvestad den siste ære.

Samtidig fortsetter politiet i Belgia sin etterforskning. I morgen vil de foreta flere avhør av personer som var sammen med Alvestad kvelden han forsvant, samt personell som jobber på barer og kafeer som Alvestad skal ha vært innom. Det er ingen opplysninger om at 30-åringen var særlig beruset da han forsvant.