Det skulle gå nesten tre uker fra den dagen Veronica sist ble sett i live til hun ble funnet død.

Ennå vet ikke politiet hva som forårsaket dødsfallet.

Søndag kveld forteller familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren til BT at hun nettopp har vært i kontakt med politiet.

— De sier det kan ta noe tid med den endelige obduksjonsrapporten, at familien må belage seg på litt venting sier

Håpet som forsvant

- Hva har de pårørende fått vite?

— De har kun fått vite at det er kommet en sikker identifisering med fingeravtrykk. Ellers vet de ikke noe mer enn det som har kommet frem i media, sier Øren.

- De må ha mange spørsmål?

— Klart, de har mange tanker om hva som kan ha skjedd. Men de har ingen formening om det ene er mer sannsynlig enn det andre. De har vært uker med uvisse for dem. Nå tar de dette fra dag til dag, i en ny situasjon der håpet om å finne henne i live er ute.

Inne i boligen på ny

Over en lengre periode har politiet brukt store ressurser på undersøkelser i den avdødes bolig i Årøy. Blant annet har de vært inne med likhund og gjort søk i terrenget. En ettersøkshund var også tilbake for å søke i det røde uthuset på tomten.

Søndag ble Veronicas bolig nok en gang gjennomgått, denne gangen av kriminalteknikere fra Kripos. I tillegg ble store, avsperrede områder i terrenget kartlagt.

Politiet har også undersøkt funnstedet i strandkanten der den 22 år gamle kvinnen ble funnet død fredag formiddag.

— Dette er områder som er interessante for oss. Da må vi gjøre grundige undersøkelser, sier Karoliussen.

- De bare eksisterer

Familien venter på svar om hva som har skjedd med Veronica Heggheim Stegegjerdet.

— De er i en tilstand der de bare eksisterer, og de forholder seg til det politiet kommer med. Er det noe politiet holder litt tett til brystet, aksepterer vi det. Det kan være både av hensyn til etterforskningen og de pårørende, sier Øren videre.

- Det er blitt snakket om trusler og vold i forkant av forsvinningen. Hvordan reagerer foreldrene på det?

— Foreldrene kjenner ikke til det og har ellers ikke fått vite noe om det gjennom politiet. De fester lit til at dette er noe politiet tar med seg videre i etterforskningen, enten det er noe de vet fra før eller har fått med seg via media, sier hun.