Familien til mannen som ville sprenge et fly i USA 1. juledag, sier de meldte ham savnet til nigerianske sikkerhetsmyndigheter for to måneder siden, etter at sønnen sluttet å ta kontakt.

— Etter at hans far ble bekymret for mangelen på kommunikasjon fra sønnen mens han studerte i utlandet, tok han kontakt med nigerianske sikkerhetsbyråer for omkring to måneder siden, og med utenlandske sikkerhetsbyråer for seks uker siden, sa familien i en uttalelse sendt til nigerianske medier mandag.

Unormalt

Ifølge familien var sønnens forsvinning helt utenom det vanlige.

Venner av nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab beskriver ham som en einstøing, men uten noen gang å ha vist interesse for politisk vold. Til nigerianske medier forteller venner at Abdulmutallab aldri ble oppfattet som en religiøs ekstremist.

Overmannet

Abdulmutallab er siktet for å ha forsøkt å sprenge flyet han var på fra Amsterdam til Detroit 1. juledag. Da han forsøkte å detonere sprengstoffet han hadde med like før landing i Detroit, ble mannen overmannet av medpassasjerer og kabinpersonalet, som fikk slukket branntilløpet.