— Jeg har hele tiden vært 100 prosent overbevist om at det fantes flere som hadde noe med saken å gjøre. Det har vært umulig å tenke noe annet, sier Jan-Erik Elvik.

I går formiddag fikk han telefon fra politiet som fortalte at de hadde pågrepet og siktet tre nye personer i saken. Selv om Elvik har håpet på nye opplysninger kom beskjeden som et sjokk.

Lettelse og frustrasjon

— Det var uventet å få en slik telefon nå. Familien føler både lettelse og frustrasjon. Vi ønsker selvsagt å få fram alle opplysningene i saken, men samtidig er det både vanskelig og litt irriterende å bli minnet på en så vond sak. Det blir nok mye oppmerksomhet rundt disse tingene fremover, sier Elvik.

Selv om en person ble dømt for drapet har familien aldri trodd at saken var oppklart. De har også fått signaler om at politiet holdt mulighetene åpne for videre etterforskning.

— På bakgrunn av de opplysningene som kom fram i retten var det tydelig at flere personer var involvert i saken. Jeg har hele tiden håpet at det ville skje en videre utvikling, sier Elvik.

Broren har fått vite navnene på de tre som er pågrepet i saken. En av dem kjenner han fra før.

Vil vite sannheten

Politiet har lovet å holde familien orientert om det som skjer i saken de nærmeste dagene. Elvik understreker at det er svært viktig at alle opplysningene kommer fram.

— Det er vårt håp at alle de som har medvirket til drapet på Yngve blir tatt. På den måten får vi kanskje vite sannheten om hvorfor dette skjedde og komme videre i livet. Vi ønsker å legge dette bak oss, sier Elvik.

Politiet har hevdet at drapet var en hevnaksjon fordi broren hadde tystet i forbindelse med en narkotikasak. Elvik føler seg ikke trygg på at dette er hele sannheten.

— Jeg tror at det er omstendigheter rundt drapet som til nå ikke har kommet fram i lyset, sier han

Familien til offeret i Åsane-drapet ble også informert om utviklingen i saken i går.

— De har fått en liten orientering om det som har skjedd. Familien ønsker å følge med på den videre utviklingen, men har samtidig et sterkt behov for å være i fred. Det er ofte belastende når slike saker kommer opp igjen, sier bistandsadvokat Einar Drægebø.