Store ressurser har vært satt inn på å finne 74 år gamle Agnar Ingemar Holtås, som forsvant sporløst lørdag formiddag. Etter fire dager resultatløs jakt avsluttes nå arbeidet.

— Redningsaksjonen er avsluttet. Nå går vi over i en fase hvor vi fortsetter med forskejllige typer søk, blant annet i sjø og vann, sier stasjonssjef Tore Salvesen.

Det vil ikke si at de leter etter en antatt omkommet person.

— Vi har i mente at det er en teoretisk mulighet for at et menneske kan overleve en slik periode under gode forhold, hvis man ligger på et lunt sted og har tilgang til vann, sier Salvesen.

Opptil hundre personer har vært involvert i søket, som har dekket et område på 240.00 kvadratmeter. Letemannskapene har tilbakelagt en strekning på 200 mil siden lørdag.

Vil sjekke hytte

Familien gir ikke opp håpet om å finne Holtås i live.

— Vi må bare fortsette med søkingen. Vi nekter å gi opp enda. Vi kan ikke bare sette oss ned i stuen, sier den savnede mannens sønn, Kjetil Holtås.

Selv om området rundt boligen 74-åringen forsvant fra er grundig gjennomsøkt, vil de fortsette å lete i området. De vil også sjekke familiens hytte i fjellet mellom Voss og Granvin.

— Vi holder det ikke som sannsynlig at han har dratt dit, men vi må sjekke det ut, sier Kjetil Holtås, som sier letemannskapene har gjort en fantastisk jobb.

Slet med søvnproblemer

Den savnede skal ikke ha vært ved sitt vante jeg da han forsvant. Det opplyser den nærmeste familien.

— Far slet med søvnproblemer og vi tror ikke han sov natt til lørdag. Han var nok ikke i sitt vante jeg da han forlot huset lørdag, sier Kjetil Holtås.Agnars yngste sønn er på ferie hos faren sammen med sin egen familie og deres to hunder.

— Jeg hørte at han gikk ut og antok at han skulle lufte hunden, men ble forbauset da jeg skjønte at han ikke hadde tatt den med. Det pleier han alltid når han går ut om morgenen.

Kjetil Holtås innrømmer at håpet om å finne faren i live blir stadig tynnere.

Vil fortsette å lete

Tirsdag sa politiet at de fortsatt letet etter en person i live.

— Vi leter fortsatt ut fra en tro om at han kan være i live, sier stasjonssjef Tore Salvesen i Bergen vest i en e-post.

Tirsdag gikk letemannskapene manngard i området rundt hjemmet til Agnar Holtås.

Politiet er fortsatt interessert i opplysninger fra publikum, som kan ringe 48 88 63 46 dersom noen har opplysninger i saken.

2014-06-29_10-04-43_384.jpg
SILJE KATRINE ROBINSON
2014-06-29_09-37-08_335.jpg
SILJE KATRINE ROBINSON