• Vi ønsker å få være i fred under begravelsen, særlig av hensyn til datteren, sier broren til Oddvard Stølen. I dag begraves to døtre, mor og far.

— Det er et ønske fra familien, og særlig den gjenlevende datteren, at det er færrest mulig pressefolk til stede i Sveio kirke under begravelsen, sier broren til Oddvard Stølen.

Kari og Oddvard Stølens eldste datter (21) er det eneste gjenlevende medlemmet av familien. Hun skal i dag følge hele sin nærmeste familie til graven.

— Hun har vist en utrolig styrke i en svært vanskelig situasjon, og gir styrke til resten av familien, sier onkelen.

I begravelsen vil kapellan Valborg Sinnes holde en minnetale over de fire døde.

— Hun vil omtale livet deres, og til en viss grad også slutten på livet, sier kapellan Reidar Ådnanes, som skal stå for andaktsdelen av begravelsen.

Kapellanene har vært tett på familien Stølens pårørende siden familien ble funnet døde.

— Vi må bruke mer tid på å finne de riktige ordene til denne begravelsen enn det vi vanligvis gjør. Folk skal kjenne at ordene stemmer med de følelsene de har. Det er vanskelig å finne ord som er sannferdige, og samtidig dekkende og meningsfulle, sier Ådnanes.

21-åringen har sammen med resten av familien valgt ut salmer til begravelsen.

— Jeg har inntrykk av 21-åringen har viktig og nødvendig støtte på begge sider av familien, sier Ådnanes.

Ådnanes har før begravelsen hatt lange samtaler med prost Ingrid Vad Nilsen i Kongsvinger. I høst sto hun for begravelsen til en familie på fire, der det også var faren som tok livet av sine barn og sin kone.

— Jeg har fått gode råd av henne på hvordan situasjonen skal håndteres, sier Ådnanes.