ROY HILMAR SVENDSENMARIT HOLMKRISTINE HOLMELID roy.svendsen@bt.no

Trebarnsmoren ligger nå hardt skadd på Haukeland sykehus med alvorlige hodeskader. Politiet opplyser at kvinnen er slått i hodet med en stump gjenstand.

Under sikringsdom Paret har mindreårige barn som bor sammen med dem, men det skal ikke ha vært noen vitner til selve voldshandlingen. Ektemannen blir fremstilt for fengsling tidlig mandag ettermiddag, siktet for drapsforsøk.Han skal i lengre tid ha hatt psykiske problemer. I 1999 ble han ilagt tre års sikring etter at han ble funnet skyldig i brannstiftelse. I tillegg er han tidligere straffet for vold.

— Den arresterte er tidligere dømt for legemskrenkelse, sier politiadjutant Tore Sørland ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende.

Angrepet inne i blokken Den 43-årige kvinnen ble angrepet i selve boligblokken, men utenfor parets leilighet. Hun ble funnet av ambulansepersonell og politi ved 15.30-tiden søndag ettermiddag.

Ved akuttmottaket på Haukeland sykehus får Bergens Tidende opplyst at den 43-årige kvinnens tilstand er alvorlig, men stabil. Kvinnen lå i går kveld til overvåking på nevrokirurgisk avdeling.

Ektemannen hadde stukket fra åstedet da politiet kom. Etter en times tid ble mannen pågrepet av politiet i Arna.

— Etter det jeg har fått opplyst, skjedde pågripelsen uten noen form for dramatikk, sier politiadjutant Tore Sørland ved Bergen politidistrikt.

Mulig varetektsfengsling Mannen ble i går kveld fremstilt for psykiatrisk legevakt. I dag blir det avgjort om mannen er frisk nok til å bli krevd varetektsfengslet, eller om han skal legges inn på psykiatrisk institusjon. Les også: Nabolag i sjokk

BTs nettutgave følger saken

SPERRET TRAPPEOPPGANG: Et stort oppbud av politi sperret av trappeoppgangen til boligblokken på Ortuflaten frem til de tekniske undersøkelsene var unnagjort. Den 43 år gamle trebarnsmoren ble angrepet i blokken, men utenfor parets leilighet. (Foto: Fred Ivar Klemetsen)