— Broren min skulle bare innom for å hente en bestilling. Da han kom ut, var ikke bilen der, fortalte Derya Cifti. Hun jobber i familierestauranten Alpino Pizzeria på Voss.

Ciftis bror lot nøkkelen stå i bilen, som sto rett utenfor pizzarestauranten som ligger i Strandavegen på Voss.

— Bilen var parkert rett utenfor døren. Da vi snudde oss, var ikke bilen der.

Bilen ble stjålet i åtte-halv ni tiden onsdag kveld, og eierne meldte umiddelbart til politiet.

Kjører merkelig

Politiet fikk en rekke tips fra bilister som kjørte E16 om at sjåføren i den stjålne varebilen kjørte merkelig. Bilen var da på vei fra Voss mot Bergen.

— Vi fikk melding om hendelsen klokken ti på halv ni. Vi rykket ut med tre biler, sa Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til BT tidligere i kveld.

- Holdt på å krasje

Familien Bernhardsen havnet midt i biljakten, og var de første som tipset politiet. De hadde allerede kjørt svært langt fra Tønsberg til Gardermoen, og nå var de på vei mot Sotra. Pappa Bernhardsen la merke til bilen da den kjørte gjennom Knoltatunnelen.

— Bilen blinket først til høyre, så gasset han på igjen. Kjøringen var ustø, og personen holdt nesten på å krasje i rekkverket langs veien, forteller han.

Han ba barna i baksetet om å sende ham en telefon. Så ringte han politiet.

— Mens jeg snakket med politiet, begynte personen å kjøre fortere og fortere. Jeg tror han må ha kjørt i mellom 120-130 kilometer i timen. Jeg spurte politiet om jeg burde kjøre etter vedkommende, og det ønsket de. Så lenge jeg ikke tok noen sjanser, forteller Bernhardsen.

Barna Emilie (17), Andreas (14), Jonas (19) og Rica (6) var egentlig ganske trøtte, men biljakten fikk dem alle til å våkne.

— De to yngste var litt engstelige, men vi var forsiktige. Politiet sa at hvis bilen stoppet, så skulle vi holde oss på lang avstand. Personen oppdaget raskt at jeg var etter ham, og prøvde å riste meg av. Han stoppet, slik at jeg kjørte forbi, men da stilte jeg meg inn i en lomme uten lys, og så kjørte han forbi meg igjen. Da kunne jeg følge etter ham. Jeg hadde politiet på øret, sier han.

- Ble takket av politiet

Da pizzabil-tyven svingte inn mot Modalen, fulgte også familien etter. Bernhardsen forteller at sjåføren tok mange farlige sjanser, og han fryktet det verste.

— Jeg tenkte «nå kommer noen til å bli skadet», sier han.

Plutselig stoppet pizzabilen. Bernhardsen og barna fulgte politiets råd, og stoppet bilen og tok av lyset.

— Vi sto der lenge, men da visste vi at politiet var i nærheten. De kjørte først inn mot Hesjedalen, og kom ut igjen, men vi visste jo bilen var der. De kjørte inn igjen, og da fant de både mann og pizzabil, forteller Bernhardsen.

Familien syntes det var kjekt å kunne hjelpe politiet, og forteller at har blitt takket både på tekstmelding og på telefon.

— Vi hjelper gjerne til igjen, sier pappa Bernhardsen.

- Nå må dere vel være veldig slitne?

— Nå er vi trøtte, men jeg tviler på at vi får sove i kveld. Særlig etter en så spennende og dramatisk kveld, sier Bernhardsen.

Så politiet og stoppet

Like før klokken 22 ble pizzabiltyven stoppet, langs en vei som går fra E16 til Modalen.

— Vi kom kjørende rett mot ham. Han stoppet og ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder Kolltveit.

Mannen (27) var alene i bilen da han ble pågrepet i Hesjedalen, rundt fem mil fra Voss.

— Han blir nå tatt hånd om og kjørt til Bergen. Pizzabilen blir overlevert til sin rette eier, som kommer ned til Dale og henter den der, sier han.

- Uvurderlig hjelp

Kolltveit er svært glad for hjelpen de fikk fra familien Bernhardsen.

— Det er uvurderlig hjelp for oss når publikum ringer inn om sånt, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Han forteller at det var flere som ringte inn om pizzabilen.

— De hadde observert merkelig kjøring, og vingling frem og tilbake. Vi får melding om ustø kjøring innimellom, og da prøver vi alltid å sende en bil til stedet. Nå var det jo ekstra interessant, siden vi visste at bilen var stjålet. Vi sendte to biler fra Bergen nord, og takket være publikums hjelp fant vi raskt bilen, sier han.

Får pizza-takk

Etter at bt.no publiserte denne saken, ringte Derya Cifti fra Alpino Pizzeria igjen. Hun ville gjerne komme i kontakt med familien som hjalp dem.

— Vi vil selvfølgelig takke dem. Og så tenkte vi å tilby dem gratis pizza som takk for hjelpen, sier Cifti.

TOK BILDE: Andreas på (14) tok dette bildet fra biljakten. Her har politiet kommet til området, hvor familien hadde sett pizzabil-tyven kjøre inn. Han ble pågrepet i Hesjedalen.
TOK BILEN: Politiet jaktet denne bilen, etter at den onsdag kveld ble stjålet utenfor en pizzarestaurant på Voss.