Ulykken skjedde onsdag kveld på Auguste Resaturante i byen Quesada i Alicante. Besteforeldrene Kari og Kjølve Berge, deres svigersønn Christian Tonne (43) og hans datter Celine Tonne (15) var på uterestauranten for å spise middag.

Plutselig braser en stor BMW 5 X opp på fortauet, splinter alle bord og meier ned den intetanende familien fra Laksevåg. De blir slengt avgårde og slått bevisstløse. Alle blir skadet men kom utrolig nok fra det med livet i behold, og har det etter forholdene bra.

Fikk meldingen i Bergen

Klokken 21 onsdag kveld hjemme i Norge, fikk Kathrin Tonne, som er gift med Christian og mor til Celine, melding om at tre av hennes familiemedlemmer var alvorlig skadet, mens en var kritisk skadet.

Hun er forlengst på plass i Quesada, og har nå begynt å få oversikt over det som virkelig har skjedd.

Norsk par så det hele

— Jeg har snakket med Sidsel Vistnes og Kåre Godtfred Sele fra Tananger i Rogaland, som faktisk så hva som skjedde. Famillien min ble slått bevisstløse alle fire, så ingen av dem har fått hendelsen med seg, sier Katrhin Tonne.

Til BT forteller Kåre Godtfred Sele at de så bilen komme i en voldsom fart og smadret tre bord før den traff Laksevåg-familien og stanset opp i naborestauranten.

— Min kone så begge mennene bli slengt opp i luften før de landet i et jernrekkverk et godt stykke fra der de satt. Det så skikkelig stygt ut. Bestemoren havnet på gulvet i naborestauranten, mens barnebarnet ble lettere skadet, sier Sele.

Skadene

Kathrin Tonne er svært takknemlig for at paret fra Tananger tok seg så godt av datteren som naturlig nok var i sjokk etter ulykken.

Hvordan står det til med famlien din nå?

— Min mann, Christian, ble sterkest skadet. Han fikk hjernebløding, ble operert på sykehuset, men er nå stabil. Min mor fikk skadet kneet, knekt ribbebein og ødelagt fortennene. Min far fikk knekt nesen og ytre skader i bakhode. Min datter fikk slått bekkenet, ene foten og har smerter i rygg og ankel. Den psykiske påkjenningen er kanskje verst for henne gjennom sjokket og synet av å se sin far i en blodpøl, sier Kathrin Tonne.

Har skjedd før

Hun er sjokkert over at dette faktisk er noe som har skjedd før på denne restauranten og to ganger på naborestauranten.

— Jeg vil derfor advare alle som besøker uterestauranter som ligger så nær veien og trafikken. Ikke sett dere ned slike steder. Det kommer jeg i vertfall aldri til å gjøre, sier hun.

Kathrin Tonne håper å få sendt sine foreldre tilbake til Bergen i løpet av helgen, men aner ennå ikke hvor lenge mannen vil måtte være til behandling i Spania.

IKKE FØRSTE GANGEN: - Det er ikke første gang en bil har kjørt inn i denne utrestauranten og truffet gjester der, sier Kathrin Tonne.
Kåre Godtfred Sele
UTROLIG AT DE OVERLEVDE: - Det så svært stygt ut. Så det er utrolig at alle overlevde ulykken, sier Kåre Godtfred Sele, som var vitne til den stygge ulykken i Spania.