Klokken 00.44 natt til torsdag gikk alarmen: Røykutvikling i enebolig på Nordfjordeid. Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

Mann til sykehus

Brannen var på Os i nærheten av Nordfjordeid sentrum. Familien på fire personer var i huset da røykutviklingen startet.

En mann i 30-årene ble innlagt på sykehus for observasjon på grunn av røykskader.

— Så langt vi vet er ikke mannnen alvorlig skadet. Men han hadde pustet inn røyk. Derfor ble han kjørt på sykehuset her i Nordfjordeid til observasjon, opplyser lensmannen i Eid, Vebjørn Moan.

De andre som var i huset, en kvinne og to mindreårige barn, kom seg uskadet fra den dramatiske hendelsen.

— Det var røykutvikling i huset da vi kom frem til brannstedet. Etter først å ha forvisset oss om at de som bodde i huset, var kommet seg ut, gikk vi inn med røykdykkere. For skkerhets skyld vekket vi også en person i nabohuset og ba ham gå ut, sier vakthavende brannleder Are Fagerbakke.

I nærheten av pipen

Onsdag morgen sier han at det er for tidlig å si hva som er årsaken til brannen.

— Røykdylkkere var inne i huset, både på loftet og begge etasjer. Huset er et tømmerhus med kledning. Brannen spredte seg mellom kledningen og tømmeret.

Brannvesenet på Nordfjordeid rykket ut med fullt lmannskap, tolv brannfolk og fire biler. I tillegg ble det også utkalt mannskap fra Sivilforsvaret.

Huset totalskadet

Klokken 05.30 meldte brannfolk på stedet at det eldre tømmerhuset var totalt nedbrent. Brannvesenet etterslukker utover morgenen og blir på stedet utover dagen.

Fylkesvei 662 forbi brannstedet var i perioder stengt. Veien åpnet torsdag morgen for personbiler. Det er glatt på stedet på grunn av slukkingsarbeidet.

Lensmannen i Eid opplyser at politiet og brannvesenet ennå ikke vet hva brannårsaken kan være.

— Mye tyder på at brannen startet i nærheten av pipen. Men vi har ingen klare indikasjoner på at brannen begynte som en pipebrann.

— Det er fremdeles varme på brannomten. Derfor kommer vi ikke i gang med etterforskningen før i morgen. Da vil vi også avhøre dem som var i huset, sier Moan.

SYKEHUS: En mann i 30-årene ble innlagt på sykehus for observasjon på grunn av røykskader.
Yngve Tolaas ,Fjordabladet