• Denne kvinnen må få beskyttelse. Samfunnet kan ikke sitte stille og se på at hun blir drept, sier broren til Hanne Kristine Olsen som ble drept av sin samboer i fjor sommer.

Den 29 år gamle kvinnen ble kjørt ned på åpen gate. Parets nyfødte barn ble også påkjørt, og svevde i flere dager mellom liv og død på Haukeland sykehus.

Olsens bror reagerer på gårsdagens artikkel i BT. Der uttalte en muslimsk kvinne at hun satt og ventet på at eks-mannen skulle drepe henne. Den eneste beskyttelsen hun har er en voldsalarm.

— Jeg forstår godt at denne kvinnen er redd. Samfunnet gjør ikke nok for å beskytte kvinner som lever i frykt for voldelige ektemenn.

Trusselen må fjernes

Hanne Kristine Olsen var også redd for at hennes arabiske samboer skulle skade henne. En gang anmeldte hun ham for trusler, men trakk senere anmeldelsen tilbake. Politiet valgte ikke å etterforske saken.

— Det er vanskelig å kritisere politiet, men jeg mener at man må være mer oppmerksomme på signaler om at kvinner utsettes for vold i hjemmet, sier broren.

Han mener politiet og myndighetene må tenke nytt for å gi kvinnene beskyttelse.

— Det virker som politiet har lite å stille opp med. Man gir gjerne ofrene noen telefonnumre de skal ringe når faren er der. Det er ikke godt nok.

— Har du noen konkrete forslag til hva myndighetene bør gjøre annerledes?

— I dag er det ofrene som må gjemme seg. De må flytte og leve i frykt. Det oppfatter jeg som urettferdig. Trusselen må fjernes. Det er det eneste riktige, sier Olsens bror.

Strengere straffer

Han tar også til orde for strengere straffer for konemishandlere.

— Etter min oppfatning er straffenivået for lavt. Vi må sette foten ned og straffe slike forbrytelser skikkelig.

Broren mener også at Norge må ta klarere avstand fra kvinnesynet som råder i enkelte innvandrermiljø.

— Jeg mener at innvandrere som opptrer på denne måten bør sendes hjem. Hvis de ikke innordner seg etter våre lover bør de ikke få bli i dette landet, sier mannen.