23-åringen fra Bergen dro til Modalen sammen med en kameratgjeng for å delta på musikkfestivalen «En seilas 3» i helgen.

Ulykken i den bratte fjellskrenten kloss inntil den over 100 meter høye Kvernhusfossen spredte sorg i hele den vesle kommunen utover ettermiddagen og kvelden i går.

Det har vært ekstra mye tilreisende i Modalen denne helgen på grunn av musikkfestivalen.

Fallulykke

— Vi ser på dette som en fallulykke. Det var bratt, vått og sleipt i området ved den vesle fjellhyllen han har sklidd utfor, sier lensmannsbetjent Ruth Vedå ved Voss lensmannskontor til Bergens Tidende.

Ifølge politiet fortalte 23-åringen til kameratene sine at han ville ta en tur opp til fossen for å se på soloppgangen i går morges.

Tilfeldig

Da han ikke kom tilbake, ble kameratene bekymret. De hadde akkurat tatt kontakt med festivalleder Erlend Nåmdal da to personer kom og fortalte at de hadde funnet en død person ved fossen. De to oppdaget den omkomne helt tilfeldig da de skulle bade i en kulp i Kvernhusfossen.

Det var ingen øyenvitner til selve ulykken, som ble meldt til lensmannskontoret klokken 15.20 i går ettermiddag. Ingen vet heller nøyaktig når ulykken fant sted. Men trolig har den skjedd i løpet av morgenkvisten eller tidlig formiddag.

Redningsmannskaper

Både politi, lege, ambulanse, mannskaper fra Dale Røde Kors Redningskorps og Norsk Luftambulanse ble straks sendt til Modalen. Da redningsmannskapene kom opp i fjellsiden, fant de 23-åringen liggende død tett inntil fjellveggen. Han har ikke falt i fossen, men trolig sklidd utfor det 10-12 meter høye stupet.

Kvernhusfossen renner langs den stupbratte fjellsiden bare noen hundre meter fra selve tettstedet Mo i Modalen. Det finnes ingen turstier i det området den omkomne klatret i, sier lensmannsbetjent Vedå. Hun legger til at den omkomne rutinemessig ble sendt til obduksjon i Bergen i går kveld.