• Jeg kjente taket komme i hodet på meg, så jeg krøp bare sammen det jeg var god for.

Den 31-årige bilisten var ute og kjørte ved Nymark på Tysnes rundt klokken seks i dag morges, da ting gikk galt.

— Jeg var ute lenge før saltbilene hadde stått opp om morgenen, så det var veldig glatt i nedoverbakken. Allerede tidlig oppe i brekko begynte jeg å bremse, men det var veldig glatt. Jeg pumpebremset, men innså lenge før det smalt at dette ikke går bra, sier 31-åringen til bt.no.

Tatt til lege av faren

Han trykket bremsen i bånn og lot det stå til. I hesteskosvingen nederst i bakken gikk han rett gjennom støpekanten og rullet nedover skråningen.

— Jeg merket at bilen i alle fall hadde en omdreining, om ikke to, før jeg havnet i et tre, nesten tilbake på veien igjen. Jeg kjente taket komme i hodet på meg, så jeg krøp bare sammen det jeg var god for.

31-åringen ble kjørt til legevakten av faren. Der måtte han vente i halvannen time før det åpnet, for noen ambulanse ble ikke sendt ut.

— Her er det best å ikke kjøre utfor utenfor åpningstidene, ler 31-åringen, som forteller at han ikke hadde store skader.

Ingen sykemelding

— Jeg har fått et par sting i bakhodet og er litt stiv i nakken, men ellers er alt bra. Jeg er glad jeg kom fra det med skrekken, sier han.

— Og dette er en familiebedrift, så sykemelding er det ikke snakk om!

Politimeldingen

Politiet registrerte ulykken i dag morges, og meldte at mannen skal ha vært alene i bilen da han kjørte ut av veien like ved aldershjemmet på Nymark i Tysnes kommune klokken 06.00 i morges.

– Den 31 år gamle mannen ble lettere skadet sendt til sying hos lege. Hovedveiene er heldigvis saltet, men det er kjempeglatt på sideveiene, sier politibetjent Torkjell Mikkelsen ved Fusa lensmannskontor til bt.no.

Her er oppdaterte vegmeldinger.

LESERBILDE
LESERBILDE