ERLEND SANDE HELGE SUNDE (foto) erlend.sande@bergens-tidende.no¿ Øygarden

Mannen ble søndag morgen funnet omkommet i sjøen ved holmen Greipingen i Øygarden etter at flere fartøyer og helikopter hadde lett etter ham i et halvt døgn. Han har trolig falt i sjøen, og hadde ikke redningsvest på seg. Den omkomne ble til slutt lokalisert ved nitiden søndag morgen.

Drev i ring

40-åringen ble sett fra et Sea King redningshelikopter som var med i letingen. Redningsskøyten "Øyvind Lorentzen" fraktet ham til land. Letingen etter mannen ble satt i gang ved 20-tiden fredag etter at andre båtfolk hadde observert en 25 fots sjark som drev rundt i ring med maskinen i gang. Politiet kunne straks fastslå at det ikke var folk om bord. I båten fant de nyfisket fisk, og musikken stod på for fullt. Konklusjonen var at mannen måtte ha falt over bord, — Vi vet ikke årsaken, og det er mange muligheter. Han kan for eksempel ha fått et hjerteinfarkt, sier lensmannsbetjent Gustav Landro ved Fjell og Sund lensmannskontor. Mannen vil bli obdusert. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at han hadde vært påvirket av alkohol.

Drog fra Askøy

Men han kan ha falt over rekken i et forsøk på å ordne opp i problemer med fiskeutstyret. Et fiskesnøret hang fast i propellen da båten ble funnet. - Det ser ut som han har fått noe i propellen. Men det kan også tenkes at dette er skjedd etter at båten begynte å drive rundt, sier Landro. 40-åringen hadde foreldrenes hytte på Askøy som utgangspunkt da han drog ut for å fiske lørdag morgen. Planen var at han skulle være tilbake ved 17-tiden. Politiet vet ikke nøyaktig når han falt uti. Kystvaktskipet "Titran" og redningsskøyten "Øyvind Lorentzen" var med i letingen, sammen med flere andre fartøyer.

Vanskelig leting

Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps var også kalt ut, og et søk langs land var planlagt igangsatt da mannen ble funnet ved hjelp av helikopteret. Farvannet hvor mannen til slutt ble funnet var gjennomsøkt flere ganger tidligere, men tåke og mørke gjorde letearbeidet svært vanskelig natt til søndag. Mellom klokken tre og fem på natten måtte redningsaksjonen stoppes helt, på grunn av dårlig sikt.

Voksne menn mest utsatt Nye vester og friske redningsstunt 11 omkom i ny ulykkeshelg