— En mann skal ha falt ned fra stillas, og landet i stillaset lenger nede, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 0850.

Til operasjon

Ved 11-tiden søndag formiddag opplyser akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus at mannen er alvorlig skadet, men at tilstanden hans er stabil. Mannen skal opereres.

Både politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet.

— Han ligger vanskelig til, så vi har sendt en snorkelbil for å hjelpe ham ned, sa vaktoperatør Geir Bøe ved Bergen brannvesen kort tid etter at ulykken ble varslet.

Ved 09.30-tiden ble mannen sendt til Haukeland universitetssykehus med ambulanse.

— Vitner har sett mannen falle, men vi vet foreløpig ikke hvor langt ned han har falt, sier politibetjent Kjell Ivar Sletten.

- Ikke arbeidsulykke

Fra stedet der han lå og opp til neste avsats, er det flere meter.

I tillegg går det mange stag på kryss og tvers av stillaset. Mannen kan dermed ha falt over flere av stagene, før han endte på den laveste avsatsen.

Der fikk han behandling av ambulansepersonell, før han ble heist ned med en av brannvesenets biler til en ventende ambulanse.

Det skal ikke ha pågått arbeid på stedet i morgentimene, og det er foreløpig usikkert hva mannen gjorde i stillaset.

HØYT: Politiet er usikker på hvor langt ned mannen har falt, men fra der han lå og opp til neste avsats er det mange meter. Foto: Olav Røli