Mannen fra Bergens-distriktet falt over bord fra en sjark ved 22.30-tiden lørdag kveld utenfor Kleppholmen i Sund kommune, ved sørspissen av Sotra.

Redningsaksjonen ble formelt avblåst klokken 16.39 søndag ettermiddag.

— Grunnen er at vi ikke lenger regner det som mulig å finne noen i live, opplyser vaktsjef Osvald Nordvik ved Hordaland politidistrikt.

Søk med fly

  • Vi skal mandag morgen ta stilling til hva som skal gjøres fremover med hensyn til søk etter den savnede, opplyser politikonstabel Anne Kristin

Telle ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Hun kan ikke si om det blir aktuelt å ta i bruk miniubåt.

— Søkeområder er ganske diffust, men mandag vil vi bestemme hva slags ressurser vi skal bruke, sier hun.

Inntil søndag ble det søkt med flere redningsskøyter, politibåt, kystvakten og en rekke frivillige. Mannskapene søkte i Fanafjorden og Korsfjorden mot Marstein, og langs land. Røde Kors stilte med 40 mannskaper, som både søkte langs land og i sjøen. Et småfly fløy over området i fire timer.

Tar det tungt

Båteieren, en mann i 40-årene fra Sotra, oppdaget ikke umiddelbart at hans kompanjong var falt over bord. Ifølge båteieren skulle 36-åringen ut på dekk å urinere. Båteieren har vært i samtaler med politiet, og bli innkalt til flere avhør for å klargjøre hendelsesforløpet.

— Det sier seg selv at han tar dette tungt, sier politikonstabel Telle.

Det er på det rene at ingen av mennene brukte redningsvest, og at den savnede var kledd i mørke klær. Politiet mistenker at alkohol har vært drukket under eller kort tid før båtturen. Politiet vil ikke kommentere om mistanken gjelder én eller begge mennene.

AVBLÅST: Flere redningsskøyter, politibåt, kystvakten og en rekke frivillige deltok søndag i letingen i Fanafjorden og Korsfjorden mot Marstein.
FOTO: ØRJAN DEISZ