Mannen var deltaker på Bergen Turlags Base Camp Hurrungane.

Bratt fjellside

En gruppe på åtte personer lå i teltleir i Ringsdalen og skulle gå opp på Midtre og Store Ringstind (2124 meter over havet) på ski i går.

— Han mistet balansen og skled utfor. Han falt ca 100 meter nedover en bratt fjellside, opplyser Einar Grieg, daglig leder i Bergen Turlag.

Etter det bt.no kjenner til, skal mannen ha forsøkt å ta bilder da han mistet balansen.

— De gikk en helt vanlig turvei og har ikke tatt noen sjanser da ulykken skjedde. Han har bare vært veldig uheldig, sier Grieg.

- Krevende parti

Mannen var med i fjellsportgruppen i Bergen turlag.

— Akkurat der ulykken skjedde, kan være et krevende parti hvis det er isete. Men dette er en av de mest populære toppturene i Norge, sier han.

Ulykken skjedde rundt kl 13.00. Fjellsportgruppen var da på 1500 meters høyde ved et bratt parti før de kom inn på selve breen.

35-åringen ble fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus.

Ifølge en pressemelding fra sykehuset er tilstanden til mannen alvorlig.

Skryter av innsatsen

Luftambulansen i Dombås var først på stedet. For å komme seg helt opp til ulykkesstedet, måtte de først tømme helikopteret slik at det ikke ble for tungt.

— Dette er et av de bratteste områdene i Norge og et vanskelig terreng for redningsoppdrag. I tillegg skjedde det høyt oppe, sier pilot Morten Jystad.

Redningsmannskapene skryter av innsatsen til turgruppen som 35-åringen var del av.

— Turfølget hadde tenkt veldig smart. Vi kom til duk og dekket bord, forteller redningsmann Håkon Nordseth.

Turgruppen hadde blant annet spadd ut et flatt område og merket det slik at redningsmannskapene lettere kunne komme til 35-åringen.

— De hadde også pakket ham godt inn. De sparte oss for mye tid som kan være avgjørende i slike situasjoner, sier Nordseth.

35-åringen falt utfor fjellsiden i et område uten telefondekning. To av turgåerne skal ha løpt av sted for å få varslet om ulykken.