KRISTINE HOLMELID

Fredag fikk Bergen politidistrikt melding fra en butikk og en bensinstasjon som tok imot en falsk tusenkroner-seddel som betaling.

Lørdag tok et tredje firma som er blitt lurt kontakt med politiet.

Ble filmet Politiet andre steder i landet har mottatt en rekke falske tusenlapper den siste tiden, til sammen over 90 sedler.

— Vi vet ennå ikke om det er sammenheng mellom disse sakene og tusenlappene vi har mottatt her i Bergen, sier politibetjent Beate Sejrup ved økonomiavsnittet, Bergen politidistrikt.

De tre tilfellene i Bergen dreier seg alle om en ung mann, men på grunn av til dels vage opplysninger vet politiet foreløpig ikke om det er samme ungdom.

Han ble filmet på en bensinstasjon, men er ennå ikke identifisert.

- Kjøpte billige sandaler - Den unge gutten kom inn like før stengetid fredag. Han strenet rett bort til de billigste sandalene, og betalte med en tusenlapp, forteller ekspeditør May-Lisbeth Kvalvik ved Haaland Sko i Strandgaten.

— Jeg stusset litt fordi seddelen var så tykk, men ble distrahert da gutten begynte å spørre om sandalene. Da vi telte opp pengene like etter, så vi at en tusenlapp var falsk, sier Kvalvik.

Samme serienummer I løpet av mars måned har en rekke falske tusenlapper blitt oppdaget i Akershus. De som har brukt sedlene har hatt liknende oppførsel: Unge menn handler i ulike butikker, for et bagatellmessig beløp, og betaler med en falsk tusenlapp, skriver Romerikes Blad.

På landsbasis har politiet kommet over 90 falske tusenlapper med serienummeret 41 04 30 32 73, skriver avisen.