— Noen uærlige sjeler ønsker å tjene penger på at Landstreffet 2010 er utsolgt, sier Håkon Lund, pressekontakt for det store russetreffet i Kongeparken 7. - 9. mai.

De 11.000 billettene til årets russefest ble utsolgt allerede i fjor sommer melder Stavanger Aftenblad.

Selskapet som sto for salget, Billettservice, har slått alarm etter det er oppdaget flere falske billetter i omløp. skriver Landstreffet på sine nettsider.

— De uekte billetter som nå er oppdaget ble solgt på finn.no, sier Lund.

2.500 på svartebørs

Tirsdag formiddag lå billetter til Landstreffet 2010 ute til salgs for opptil 2.500 kroner på finn.no. Pålydende pris er 1.390 kroner.

Landstreffet ber nå alle med billetter kjøpt utenom de offisielle salgskanalene sjekke sine billetter, for å være sikre på at billettene er ekte.

— De falske billettene er solgt gjennom andre kanaler enn de offisielle salgskanalene. Det kan være billetter solgt på finn.no eller lignende nettsider, eller mellom russ, sier prosjektleder for Landstreffet 2010, Magnus Lund.

Slik sjekker du om billetten din er falsk:

Billettene er trykket på falsk papir

Det kan være loddrett hvit strek gjennom strekkode på falske billetter.

Fargene på billettene har redusert kontrast sammenlignet med ekte papir (gult og grønt er tydeligere på ekte billett)

Nummer på baksiden har fetere trykk og farge enn originalbillett (svært tydelig)

Det er grunn til å tro at de falske billettene har fortløpende nummerering. De falske billettene som nå er avslørt har nr. 200924649 04/ 05/ 64/ 65.

Varsel

— Selv om det går den hvit strek gjennom strekkoden, er det ikke sikkert at billetten er falsk. Men det kan være et varselsignal om at billetten er falsk, sier Magnus Lund som understreker at falske billetter vil bli avslørt i døra i Kongeparken.

— Vi går ut med dette nå for å hindre at russe blir lurt til å kjøpe falske billetter, sier Lund.

Russ som oppdager at billetten er falsk skal kontakte Billettservice og bes også politianmelde forholdet.

FALSKE BILLETTER: Prosjektleder og bookingansvarlig for Landstreffet i Kongeparken, Magnus Lund, synes lite om svartebørshandel og falske billetter. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)