Det endte med basketak, og 50-åringen brukte rosa spray mot mannen de skulle lette for piller.

Mannen er nå dømt til fengsel i 45 dager for flere kriminelle forhold. Det mest spesielle fant sted 11. mai 2011. Da var han i Damsgårdsveien sammen med en venninne.

Hadde politibevis og håndjern

Ifølge dommen skulle de to angivelig kjøpe narkotika av en annen mann. De utga seg for å være polititjenestemenn. Kvinnen viste frem et polititjenestebevis og ransaket mannen med pillene. Hun fratok ham en del narkotiske tabletter som hun ga til 50-åringen.

Deretter forsøkte hun å sette håndjern på mannen. I dommen heter det at det så oppsto et basketak mellom 50-åringen og mannen med pillene.

Det endte med at 50-åringen sprayet den andre i ansiktet med rosa spraymaling før han forlot stedet med falske politikvinnen. Et vitne til hendelsen ringte politiet, og kvinnen ble pågrepet etter kort tid, mens 50-åringen ble tatt etter to dager.

Var redd

I retten innrømmet 50-åringen at han brukte spraymaling i ansiktet på den andre, men at han gjorde dette fordi han var redd. 50-åringen forklarte at han fryktet den andre fordi han kom fra «et krigsområde der menneskeliv ikke er mye verdt.»

Han nektet for at han var med på kvinnens plan om å opptre som politi og ta tablettene og sa at han flere ganger forsøkte å få kvinnen til ikke gjøre dette.

Spray på hud og klær

I dommen slås det fast at 50-åringen sprayet den andre, og han dømmes for legemsfornærmelse. I dommen heter det at spraymalingen for en stor del traff klærne, men at mannen også ble sprayet på huden.

I tillegg til legemsfornærmelse dømmes mannen for tyveri av mobiltelefon, kjøp av hasj, naskeri samt overtredelse av straffeloven § 328, ved at han utga seg for å være politi. Retten ser alvorlig på at mannen var med å opptre som politi, fordi det er egnet til å svekke allmennhetens tillit til politiet.