Blant gjestene som ble bestjålet var to oldeforeldre som hadde reist fra Østlandet til Bergen for å gi oldebarna i Bergen en pengegave. Den falske stuepiken stjal 8000 kroner fra lommeboken til den 79 år gamle oldefaren. Lommeboken lå på nattbordet, rett ved siden av der paret sov. Da det eldre paret våknet, måtte de konstatere at pengene til oldebarna var borte.

Bergen tingrett beskriver 22-åringens handlinger som «nøye planlagte, og har påført en rekke personer betydelig ulempe og ubehag».

Tyv med trillevogn

9. mai dukket 22-åringen opp på Grand Hotel Terminus i Bergen. Han henvendte seg til en kvinne i resepsjonen, og sa at han skulle være vikar for en stuepike som var syk. Kvinnen i resepsjonen var nyansatt, og kjente derfor ikke til alle rutiner på hotellet. I retten forklarte resepsjonisten at 22-åringen virket høflig og grei.

22-åringen hadde med seg et stemplingskort, og via kjøkkenet gikk han ned i underetasjen for å stemple seg inn. På kjøkkenet traff han en kokk, og han forklarte henne at han skulle få opplæring som stuepike.

Mannen snakket med flere av de ansatte, uten at noen fattet mistanke. Han fikk utlevert universalnøkkel til alle rom, hansker og støvsuger. Deretter ble han vist rundt i etasjene han skulle rengjøre. Han oppga til og med navnet sitt, og stemplet deretter inn som andre ansatte. Den «nyansatte» rengjøringshjelpen tok deretter fatt på dagens oppgaver. Han romsterte rundt med en trillevogn full av rent sengetøy og vaskemidler, og låste seg inn på det ene hotellrommet etter det andre.

Inn til brudeparet

På et av rommene var det et nygift par som hadde tilbrakt bryllupsnatten på hotellet. Flere av bryllupsgavene lå på et bord rett ved sengen. 22-åringen låste seg inn på rommet, og var helt borte ved bryllupsgavene da han oppdaget brudeparet. «Sorry, I'll come back later», sa 22-åringen til bruden. To timer senere gjorde han nettopp det. Bruden var da i ferd med å pakke bryllupsgavene. Da 22-åringen så henne, trakk han seg fort ut av rommet igjen.

Også flere andre hotellgjester fikk besøk av den falske stuepiken.

«Det fremstår som skjerpende at tiltalte har sneket seg inn på rom hvor folk ligger og sover for å stjele. Under slike omstendigheter kan det lett oppstå farlige situasjoner dersom de fornærmede skulle våkne og bestemme seg for å gripe inn», heter det i dommen.

— Det er så frekt at jeg ikke har ord for det, sa assisterende kjøkkensjef Raymond Mikkelsen til BT da det gikk opp for de ansatte på hotellet at de var blitt lurt trill rundt av 22-åringen.

22-åringen ble i tillegg til de frekke hotelltyveriene, også funnet skyldig i flere andre vinningsforbrytelser, samt vold mot to politimenn som skulle pågripe ham. Han ble dømt til ti måneders fengsel. Dette er 22-åringens tredje dom bare i løpet av inneværende år. I straffskjerpende retning legger dommeren vekt på at 22-åringen fortsetter å begå straffbare handlinger, selv om han to ganger tidligere i år er dømt til fengselsstraffer.