— Det er så frekt at jeg ikke har ord for det, sier assisterende kjøkkensjef Raymond Mikkelsen.

Han og andre ansatte ved Grand Hotel Terminus måtte konstatere at de var blitt lurt trill rundt av den falske stuepiken.

Stemplet inn

Like etter klokken 0800 i går henvendte den unge mannen seg til hotellets resepsjonist.

— Han sa han var hyret inn som vikar, og oppga navnet til en kokk som nettopp har sluttet ved hotellet, sier direktør Erik Steinsland.

Mannen snakket med flere av de ansatte, uten at noen fattet mistanke. Deretter ble han vist rundt i etasjene han skulle rengjøre.

— Vedkommende fikk utlevert både hansker og støvsuger. Han oppga til og med navnet sitt, og stemplet deretter inn som andre ansatte.

Den «nyansatte» rengjøringshjelpen tok deretter fatt på dagens oppgaver. Han romsterte rundt med en trillevogn full av rent sengetøy og vaskemidler, og låste seg inn på det ene hotellrommet etter det andre.

«Hjelp! Jeg er bestjålet»

De ansatte forsto ikke at noe var fryktelig galt før flere gjester meldte fra at de verken kunne finne fotoapparat eller penger.

Politiet ble tilkalt og gjennomsøkte hvert eneste rom på hotellet, men den nye vikaren var sporløst forsvunnet.

— Vi har ennå ikke nøyaktig hvor mye som er stjålet. Han har i alle fall vært inne på tre rom, blant annet hos et fransk ektepar, sier Steinsland.

Til nå har politiet mottatt fire anmeldelser, fra et av rommene ble det stjålet rundt 8000 kroner.

Både gjester og ansatte ved hotellet ble i går ettermiddag avhørt av politiet. Den frekke tyven er ennå ikke fakket. Politiet gikk ut med følgende signalement:

— Han er mellom 20 og 25 år, cirka 175 centimeter høy, og var iført en knall grønn genser og blå dongeribukse, opplyser vaktsjef Magne Fauskanger, ved Hordaland politidistrikt.

RUNDLURT: - Utrolig frekt, sier assisterende kjøkkensjef Raymond Mikkelsen. Gjester ved Grand Hotel Terminus ble i går rundstjålet av en mann som utga seg for å være den nye rengjøringshjelpen.
Foto: Knut Strand