— Mannen ble pågrepet i går ettermiddag. Han er avhørt og har innrømmet at han sto bak. Han er bare 18 år. Vi har også tatt fra ham førerkortet, sier lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland politidistrikt.

Lørdag i forrige uke ble en mann stoppet av den falske politimannen. Han nektet å vise vognkort og førerkort. Dermed klabbet 18-åringen til bilisten, som fikk seg en kraftig kul i pannen. Episoden skjedde på Frekhaug i Meland kommune.

— Melderen kom kjørende nordover på E39, og da han passerte Hordviktunnelen ble han forbikjørt av en sivilbil som kjørte med blålys, fortalte politioverbetjent Svein Fammestad ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no på mandag.

- Amatørmessig

Politiet fikk raskt vite hvem 18-åringen var, ettersom 18-åringen skal ha vært bileier og bilistene la merke til registreringsmerket på bilen.

— Vi har vært hjemme og lett etter ham flere dager uten å ha funnet ham. Men i går ettermiddag traff vi på ham. Da innrømmet han sin brøde, sier Vatne.

— Var han edru da dette skjedde?

— Det regner jeg med. Han var fører av bilen, sier Vatne.

18-åringen skal ha hatt med seg tre-fire personer i bilen da han lekte politimann. Disse er ikke avhørt ennå. Han hadde også blålys på bilen.

Risikerer fengsel

  • Han hadde laget dette av vanlige lykter og tatt blått lys på, og så brukte han en bryter i bilen til å blinke med. Ganske amatørmessige saker, altså, sier Vatne.

18-åringen risikerer fengselsstraff. Det mest alvorlige i siktelsen er at han har utgitt seg for å være polititjenestemann og har stoppet andre biler.

Slaget han ga bilisten regnes som en legemsfornærmelse, ikke en legemsbeskadigelse.