INGUNN RØREN

Under dekke av å være spaner klarte mannen å lure til seg bensin på kreditt fra bensinstasjoner. Han har stoppet bilførere i falske trafikkontroller og truet med førerkortbeslag.

— Vi kan ikke se bort fra at han har krevd inn falske bøter. Han har brukt politibeviset for å skaffe seg troverdighet og fordeler, sier fungerende lensmann Niljann Hustoft i Sauda og Suldal.

15. august var tiden som falsk politimann over. Da ble 21-åringen pågrepet på bopel i Sauda.

— Han har erkjent å ha opptrådt som politimann ved flere anledninger, og å ha lurt folk i Sunnhordland, Hordaland og Rogaland, sier Hustoft.

— Selv om mannen er tatt er vi likevel interessert i å få opplysninger fra publikum som tror de kan ha vært i kontakt med den falske politimannen. Det er mulig at folk har betalt ham og ikke tenkt nærmere over det, sier seksjonsleder Kari Mari Kjellstad ved Stavanger politistasjon til politi.no. Kjellstad ber folk utvise en sunn skepsis hvis noe virker unormalt, som for eksempel at en politimann forlanger kontant betaling for trafikkbøter.

— Vi frykter også at politibeviset er kopiert opp og distribuert til flere personer. Det er alvorlig dersom noen misbruker et politibevis, sier Hustoft.

21-åringen benekter å ha kopiert opp beviset, men politiet ber likevel publikum være på vakt mot politimenn med spesiell oppførsel.

Beviset tilhører en tjenestemann på lensmannskontoret i Sauda. Han oppdaget at tjenestebeviset var borte i mai.

— 21-åringen er en kjenning av politiet, og har vært inne til avhør på lensmannskontoret i denne perioden. Vi har likevel ikke klart å finne ut hvordan han fikk tak i beviset, sier Hustoft.

21-åringen ble tatt etter at han prøvde å få bensin på kreditt på en bensinstasjon i Stavanger i politimannens navn. Han ble avslørt blant annet på grunn av bilen han kjørte.

Lovens falske arm ble løslatt etter å ha tilstått forholdene. Siktelsen mot ham kan bli utvidet dersom politiet kommer i kontakt med flere som er lurt.