• Vi er på en holme ved Bømlo. En mann er skadet, og han kan komme til å dø! Slik lød meldingen til Hovedredningssentralen i morges.

Klokken 05.48 i morges ble denne nødmeldingen ringt til Opplysningen i Namsos. Den ble koblet videre til Hovedredningssentralen.

— Meldingen var dramatisk. De opplyste at de var kommet inn til en holme utenfor Bømlo. En mann var skadd og at han kunne komme til å dø. Hovedredningssentralen ba oss om å undersøke saken. Samtidig ble et Sea King-helikopter klargjort til å ta av, men det lettet aldri fra bakken, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Sunnhordland og Haugaland politidistrikt til bt.no.

Meldingen ble ringt inn fra en mobil, men den svarte ikke da politiet ringte opp igjen.

— Vi undersøkte saken og fikk kontakt med familien til den som eier mobilen. På den måten fikk vi kontakt med mannen. En 26 år gammel mann bosatt på Bømlo, forteller Vikse.

Karen sa til politiet at de hadde hatt motortrøbbel, men at alt nå var i orden. Han opplyste at de var fire personer i båten, men at de ikke kjente til noen nødmelding og noen telefon til Opplysningen.

— Vi ser svært alvorlig på dette og betrakter det som en falsk nødmelding. Vi kjenner identiteten til tre av dem som skal ha vært i båten, men de er svært lite meddelsomme. De vil heller ikke si hvor de var, forklarer Vikse.

Karene kan nok regne med en alvorlig samtale med ordensmakten. Politiet og Hovedredningssentralen vil vurdere om forholdet skal anmeldes. Karene kan i så fall også bli gjort økonomisk ansvarlig for de tiltakene som ble iverksatt.

LES OGSÅ: Falsk melding- Hjelp, vi synker